Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

NASA se pregăteşte să trimită o sondă mai aproape de Soare decât a ajuns oricare altă navă spaţială de până acum, aceasta urmând să suporte o căldură năucitoare în timp ce va studia coroana solară care dă naştere vântului solar, relatează Reuters.

Sonda Solară Parker, o nava spaţială robotică de mărimea unui automobil mic, urmează să fie lansată pe 6 august, de la baza americană Cape Canaveral din Florida, pentru o misiune de şapte ani. Sonda va zbura în coroana solară la o distanţă de 3,8 milioane de mile (6,1 milioane kilometri) faţă de suprafaţa Soarelui, de şapte ori mai aproape de aceasta faţă de oricare altă navă spaţială.

”Este un obiectiv ambiţios să trimiţi o sondă acolo unde nu ai mai fost. Să trimiţi una în condiţii atât de dificile este şi mai ambiţios”, a declarat Nicola Fox, cercetător de proiect la Laboratorul pentru Fizică Aplicată de la Universitatea Johns Hopkins, într-o conferinţă de presă susţinută vineri.

Misiunea la cea mai apropiată distanţă de Soare de până acum a fost a unei sonde numită Helios 2, care în 1976 s-a apropiat de astru la 27 de milioane de mile (43 milioane kilometri).

Integral pe AdevărulComentarii

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul THE SUN și THE SON au aceeași pronunție și se referă la Hristos, Fiul Lui Dumnezeu.

24 iulie 2018 2:30

stefan NASA sa vina cu dovezi concrete ca au ajuns pe Luna. Sa nu se intinda pina la Soare. Ce frumos se eschiveaza mai marii institutiei cind se pun intrebari referitoare la aselenizare . Concluzia mea dupa ce am citit si urmarit mai multe documentare. Omul inca nu a ajuns pe Luna.

22 iulie 2018 20:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.