Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Asociațiile de proprietari vor putea pune ipotecă pe apartamentele românilor care au întâziat cel puțin două luni cu plata întreținerii. Pentru recuperarea datoriei se poate merge până la executare silită, se arată în noua lege a asociațiilor de proprietari, inițiată de Guvern și promulgată joi de președintele Klaus Iohannis.

Noul act normativ permite asociaţiilor de proprietari să pună penalităţi pe sumele restante la întreţinere, însă acestea nu trebuie să depăşească 0,2% pentru fiecare zi de întârziere. Penalităţile curg abia după o lună de la termenul scadent pentru plată şi nu pot depăşi suma la care s-au aplicat.

„Administratorul este obligat să notifice, în scris, proprietarul care are plăţi restante la cheltuielile comune ale imobilului, asupra datoriilor, şi să înştiinţeze preşedintele şi comitetul executiv al asociaţiei de proprietari despre restanţe“, se precizează în lege.

Dacă datoriile nu se achită în cel mult 60 de zile de la termenul scadent, preşedintele asociaţiei de proprietari poate acţiona în instanţă proprietarul. Totodată, asociaţia de proprietari poate pune ipotecă legală asupra apartamentelor şi un privilegiu asupra tuturor lucrurilor din apartament, pentru suma datorată la întreţinere.

Integral pe CapitalComentarii

ariciul Pai nu era destula mafie.Ne-am asociat obligati in regimul de trista amintire,ei sau inmultit in mafii mici de cartier,umfland,facturi,obligand la plata unor pierderi...inchipuite,puturosi invatati sa traiasca in puf pe banii locatarilor asociati ,,benevol'' si care i-au ales tot ,,benevol'' ,sii platesc gras,de ,, buna voie si nesiliti de nimeni''.BAAAAA SUNTETI NEBUNI?ASOCIATIA,la nivel de conducere,trebuie sa lucreze si sa lupte pentru interesul asociatilor,micsorarea preturilor,nu pentru aruncarea celor ce iau ales sii platesc.....in strada.Ce fel de lege e asta nebunilor?Eu nu zic ca raii platnici nu trebuiesc pusi la punct,fiindca ei consuma si cred ca asociatia e de ....binefacere .....taiei frate,apa,gazul,Someazal zilnic,Pana la urma excluziunea din Casa dar nu o lege care sa dea putere discretionara unor mafioti,care si asa impreuna cu clanuri de tigani au furat mii de apartamente ale unor batrani neputinciosi,ori bolnavi grav.

21 iulie 2018 10:39

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.