Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Americanii își vor putea face arme pe imprimate 3D începând de săptămâna viitoare, după ce activiștiipentru legalizarea armelor au ajuns la o înțelegere cu guvernul SUA, scrie CNN. Astfel, începând cu 1 august oricine va putea descărca planurile de realizare a armelor pe imprimate 3D.

Acordul pune capăt unei bătălii legale de mai mulți ani, care a început atunci când Cody Wilson, care se descrie ca un anarhist de stânga, a publicat în 2013 planurile pentru o pistol tipărit de 3D pe care l-a numit „The Liberator”, scrie libertatea.ro.

Pistolul cu un singur glonț este realizat aproape în întregime din plastic – același material din care se fac piesele de Lego – și poate fi realizat pe o imprimantă 3-D. Singurele părți metalice sunt bolțul de ardere și o bucată de metal inclusă pentru a se conforma Legii privind armele de foc nedetectabile.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.