Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) menţine posibilitatea retragerii boxului din calendarul Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo, dacă AIBA nu va lua măsuri concrete în privinţa guvernanţei şi gestiunii forului internaţional de box amator, relatează AFP.

CIO a precizat că menţine suspendarea ajutoarelor financiare către AIBA din cauza problemelor privind puncte cheie, precum guvernanţa, etica şi gestiunea financiară.

În februarie, forul olimpic internaţional s-a arătat foarte preocupat de nominalizarea omului de afaceri uzbek Gafur Rahimov ca preşedinte interimar la AIBA, for care traversează de mai multe luni o criză de guvernanţă. Săptămâna trecută, Rahimov, care a preluat prerogativele de la taiwanezul Ching-Kuo Wu, şi-a anunţat în Comitetul Executiv intenţia de a participa la alegerile pentru preşedinţia AIBA, prevăzute în luna noiembrie.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.