Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Condamnat la 8 ani de închisoare în prima instanță, Darius Vâlcov este azi consilier de stat în funcție al premierului Viorica Dăncilă și a cerut, recent, aministie și grațiere pentru o serie de fapte penale. „Un moment zero în anul centenar este un moment potrivit pentru toată lumea”, a spus Vâlcov la Antena 3.

„Un moment zero” a fost însă și legea recursului compensatoriu de la sfârșitul anului trecut, în urma căreia mii de deținuți, între care criminali și violatori, au primit dreptul de a cere eliberarea condiționată. Peste 1.200 ieșiseră deja din închisoare până în martie 2018, după spusele ministrului Tudorel Toader. Iar acest moment zero s-a dovedit dezastruos pentru siguranța românilor, spune judecătorul Horațius Dumbravă.

Integral pe RepublicaComentarii

@Gheorghe Calin Idiotule ai postat de atatea ori si sub atatea nume incat din ideile tampite ca e exemplu "mai devreme sau mai tarziu, tot ar fi recidivat" te-ai tradat. Ca te-ai tradat ca esti acelasi in vreo opt postari, nu-i mare lucru, dar ca esti prost asta-i foarte clar si n-ai nicio sansa sa scapi.

20 iulie 2018 16:52

Din Brasilia Pentru admiratorii lui Dracnea https://www.youtube.com/watch?v=QZ8ylfQKvkI

20 iulie 2018 16:48

@calin gheorghe Idiotule, daca ar fi recidivat"mai devreme sau mai tarziu" nu-i mai bine mai tarziu sau de loc? Esti prost rau!

20 iulie 2018 16:44

Îndoi-m-aș și n-am cui! Cu ce sunt mai răi recidiviștii ăia mărunți decât judecătorul cu „nașul în suflet”, decât cei care l-au băgat pe Remeș în pușcărie în baza unor făcături cât Casa Poporului, decât procurorul mafiot Eva sau judecătoarea Camelia Bogdan, sau, mai ales, uriașa procOROARE Koveși și uneltele sale gen Onea, Portocală și alte otrepe de același calibru de peste mai tot în țară? Parafrazându-l pe Francisco Goya, putem spune că „lipsa unei legi bune a răspunderii magistraților naște monstri”. O minte de magistrat cu toate țiglele pe casă ar spune că nu atât recursul compensatoriu este vinovat de recidiva UNORA dintre cei certați cu legea, ci condițiile social-economice de la noi, lipsa de șansă și, nu în ulimul rând, slaba, pratic inexiatenta preocupare de reeducare a deținuților în penitenciare. Ca urmare, eliberați la termen sau în devans, deținuții vulnerabili ies din pușcării mai determinați și mai calificați să comită noi infracțiuni. În aceste condiții, formidabil de inteligentul Dumbravă putea să propună direct împușcarea oricărui hoț de buzunare prins și dovedit deoarece există suspiciunea rezonabilă ca acesta va mai fura din buzunarul distinsului judecător dacă acesta face imprudența să-și lase BMW-ul în garaj și să experimenteze cum mai e să meargă cu tramvaiul sau autobuzul!

20 iulie 2018 15:40

Balanta Poti sa fi tanar si sa fi BeSeList si poti sa fi batran si TeFeList (la minte ).

20 iulie 2018 15:12

Inevoluție Ce poți să faci? Aruncă prostul din naștere o sentință, fără argumente, fără idee, fără cea mai vagă reținere că s-ar putea să judece greșit și gata! El e tânăr, a ieșit din găoace precum zeița Atena în armură direct din urechea lui Zeus și se autoproclamă atotștiutor și disprețuitor, mai ales la adresa boșorogului de tat-su și a hodorogei de mă-sa. #Rezistacul perfect deci, ambetat că a aflat totul despre lume, viață și Univers de la Spiru,

20 iulie 2018 14:53

Involutie Ca poti sa faci? Pe langa TeFeListi au aparut si BeSeListi(batrani, senili si liberi)

20 iulie 2018 13:47

Evidenta Cretinismul si prostia cronica nu doare dar impute societatea.Asta apropo la "d.nii"Craioveanu,Mircea Nica si cel de la 10:28 ,

20 iulie 2018 13:42

Horațiu Dumbravă?! Asta nu-i ăla cu nașul în suflet?! Dacă nu e însuși ăla (s-ar putea să mă înșele taica Alzheimerul), e tot una din jigodiile care mânjesc roba de judecător. Ideea de „naș în suflet” pute a mafiot de-ți rupe nasul. La fel pute a politică, domeniu în care judecătorii n-ar trebui să se amestece nici picați cu ceară. Pe Dumbravă ăsta, care a dat mereu semne că vrea să iasă din rând prin aspirația de a deveni mare șef, îl mai cheamă și Dumbravă, taman ca pe generalul ăla securel cu „câmpul tactic” din justiție. Vai mama lor la amîndoi! Aștia n-au auzit în viața vieții lor vechiul adagio judecătoresc că „mai bine scapă o mie de vinovați, decât să pedepsesc un nevinovat”. Astora nu le țipă în țeastă cazurile nevinovaților de prin pușcării (vezi Rarinca, vezi Remeș, dar și mulți alții!), dintre care unii au dat colțul pe negândite de supărare și obidă. Văd doar cealaltă parte a paharului. Oare or fi aflat, or fi citititără oare ce spunea Pitagora despre magistrați? A fi judecător onest, drept și cu știință de carte este lucru mare. De aceea să-i onorăm și să îi cinstim cum se cuvine pe cei drepți și buni. După cum vede doar o parte a problemei, acest Dumbravă nu-mi inspiră sentimente creștinești.

20 iulie 2018 10:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.