Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul britanic s-a declarat pregătit, joi, să-şi ”intensifice” negocierile privind Brexitul cu europenii, care se tem că turbulenţele politice neîncetate din Regatul Unit ar putea spori riscul unei ”rupturi brutale” a ţării cu Uniunea Europeană, relatează AFP.

Londra şi Bruxellesul vor să ajungă la un acord, până în octombrie, în vederea organizării dovorţului lor şi să pună bazele relaţei lor viitoare. Însă europenii sunt îngrijoraţi de împotmolirea discuţiilor şi de o punere în discuţie constantă, pe plan intern, a strategiei premierului Theresa May.

”Am făcut multe progrese în acordul cu privire la retragere (...), dar sunt încă lacune pe care trebuie să le umplem”, a declarat noul ministru britanic al Brexitului Dominic Raab, primit joi seara de către negociatorul şef al UE Michel Barnier la sediul Comisiei Europene (CE0, la Bruxelles.

”De aceea, abia aştept să intensificăm negocierile şi să facem aşa încât să ne aflăm într-o poziţie mai bună în vederea obţinerii celui mai bun acord”, a pledat Raab, alături de Barnier, într-o scurtă declaraţie de presă.

”Aşa cum ne-a spus Michel (Barnier), ceasul ticăie”, a recunoscut Raab.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.