Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Topul marilor companii agricole este dominat de chinezi şi libanezi care reuşesc să ia faţa oamenilor de afaceri români în două domeni cheie, producţia de carne şi de cereale. Statul român a pierdut definitiv lupta în agricultură, însă deţine supremaţia în silvicultură unde administrează peste trei milioane de hectare de pădure. Cele mai mari 10 firme din agricultura şi silvicultura românescă au realizat în 2017 a şaptea parte din cifra totală de afaceri generată în aceste sectoare de activitate.

Afacerile totale realizate de cele 23.000 de firme care activează în agricultura şi silvicultura românească s-au ridicat la 40 de miliarde de lei, circa 8,7 miliarde de euro, în anul 2017, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Primele 10 cele mai mari companii au produs 6,23 de miliarde de lei, un pic mai puţin decât cifra de afaceri a retailerului alimentar Lidl (6,5 miliarde de lei) sau a grupului Carefour din România (6,7 miliarde de lei).

Mai multe, pe Jurnalul.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.