Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Artişti consacraţi ai scenei româneşti au demarat, miercuri, o campanie de strângere de semnături pentru iniţiativa civică "Fără penali în funcţii publice", iniţiativă ce vizează modificarea Constituţiei astfel încât titularii de condamnări penale definitive să nu mai poată accede în funcţii şi demnităţi publice.

În cadrul campaniei, care are ca punct "zero" Piaţa Universităţii, au fost strânse deja 300.000 de semnături din toată ţara, din necesarul de 500.000, a precizat pentru AGERPRES actorul Marius Manole, coordonator al campaniei.

Integral pe AgerpresComentarii

v "Initiativa" cu "penalii" este bine aleasa cu impact la public. Majoritatea oamenilor sint contra faptului, sa fie condusi de insi condamnati. Toata problema este cine te condamna si pe baza caror probe. Oare semnatarii acelei petitii se gindesc si la Ghiolbanis care datorita functiilor a facut o serie de matrapazlicuri, pecare nisteprocurori si judecatori loiali, sigur le catalogau cu jumatate de Cod Penal (grup infractional, folosirea de inscrisuri false, etc)

19 iulie 2018 16:41

@Florin Bilei Măi boule, tu tot n-ai înțeles că până la sentința definitivă și irevocabilă un învinuit nu este penal?! Dacă citeai măcar postarea de mai sus a lui Florin Florescu aflai că în Codul Penal se prevede în clar că judecătorul este acela care interzice, sau Nu, accesul unui învinuit la funcții publice.

19 iulie 2018 13:46

@19 iulie 2018 8:32 Stimate domnule, din felul cum puneți aici problema îmi dau seama că sunteți un cetățean de bună calitate morală și intelectuală. Imi cer scuze că am folosit și un cuvânt mai dur, care nu vă era, de fapt, adresat, din moment ce am apreciat aspectul îngrijit al postării dumneavoastră. Aspectul mai contondent al replicii a venit în urma afirmației că aș „bate câmpii”! Dacă sunteți un tip onest, nu puteți nega că aspectele murdare ale injustiției românești evocate de mine sunt reale și irefutabile. Și eu îmi doresc cu disperare o justiție adevărată și o reprimare necruțătoare a corupției din orice zonă a societății ar proveni. Dar a face din așa zisa luptă împotriva corupției o abjectă armă politică mi se pare mai păgubos decât corupția în sine, deoarece se corup și se distrug în mod subiectivist toate valorile morale, sociale și naționale. Uitati-vă la #rezistacii ăștia jegoși și inculți, care habar nu au ce a fost anarhismul care a însoțit bolșevismul, reluat acum sub masca neomarxistă a sorosismului (globalismului). Ei zic. cică „Salvează România”, dar acționează exact în sensul trădării intereselor României și al distrugerii valorilor, tradițiilor și simbolurilor naționale! Imi pare rău, vă exprimați frumos, dar gândiți ușor pe lângă drumul adevărului!

19 iulie 2018 9:59

Stan Pățitul Tot felul de frustați și nesatisfăcute își fac vânt precum calul de bășini. Poate, poate îi bagă cineva și pe ei în seamă. Oare de ce nu se uită în oglindă să înjure și să scuipe ceea ce văd? Oare chiar să-i fi băgat în seamă 300.000 de oameni ? Poate deăștia ca ei, din Piață.

19 iulie 2018 9:03

Marius Manole este un măscărici, o nulitate nu a reușit pe plan profesional, iar acum vrea să se remarce și el prin ceva ....... și prostul nu poate decât prin prostie.

19 iulie 2018 8:56

A nu se confunda adevărații actori cu retardații = #rezistaci, precum Marius Manole Am să mă rezum doar la câteva cuvinte. Acești trădători nu merită să le acordăm atenție. Doar trebuie scoși în afara legii. În România trebuie să domine bunul simț, ordinea și siguranța, nu anarhia impusă de acești trădători = #rezisrtaci.

19 iulie 2018 8:53

@19 iulie 2018 7:16 - in momentul in care intr-o polemica apar termeni precum 'cretin oarecare' sau 'manipulator mai mult sau mai putin scolit' nivelul discutiei este foarte coborât, deci este cazul sa ma retrag, dar fara sa jignesc. Parerea ta personala nu o pot schimba, asta este clar. Sistemul juridic poate fi reformat, ca orice sistem, si nu am fi prima tara in care acest lucru sa se intample. Dar reformarea acestuia trebuie realizata de oameni onesti, fara pata, nu de cei care sunt acuzati. Pe un alt plan de idei, usor exagerat, nu cred ca exista vreun infractor dovedit si incarcerat - violator, criminal sau hot - care sa declare ca a fost vinovat. Tot timpul va spune ca dovezile impotriva lui au fost fabricate. Bafta-n viata, prietene, dar nu strica viata altora pentru un partizanat in care nu ai nimic de castigat (nu-mi spune ca este logic posibila acumularea averilor imense de catre politicieni, indiferent ca sunt PSD, PNL, PMP, UDMR, fara a se mânji si a fura cu mâna pânã la cot din averea publica).

19 iulie 2018 8:32

CTP: Comisia de la Veneția spune exact ce am spus toți cei de bun simț, că nu se poate așa ceva! Jurnalistul nu crede că PSD-ALDE vor ține cont de aceste recomandări, pe care le vor respinge așa cum au făcut și cu semnalele date de alte organisme europene sau de către ambasade. „Ele exprimă ceea ce orice om rațional și de bun simț din țara asta a gândit în legătură cu cele întâmplate în ultimele luni. Adică bunul plac al ministrului Justiției prin care a reușit, cu ajutorul CCR, să înlăture un procuror din funcție, fără să aibă cea mai mică justificare juridică și rațională, intelectuală, în raportul pe care l-a alcătuit și care a fost respins de CSM.

19 iulie 2018 7:44

@19 iulie 2018 2:49 Prietene, mă tem că tu ești cel care bate câmpii! După aparențe, ar trebui să fii un cretin oarecare, dar, după cum ești capabil să articulezi frazele, nu pari prost, ci un manipulator mai mult sau mai puțin școlit! Da, judecătorii dau sentințele. Dar ce facem cu situațiile în care unii judecători sunt arestați de către procurori pe motiv că nu răspund la comenzile lor?! Ce facem cu arestarea (apoi achitarea!) unui judecător constituțional pentru motive absolut hilare, dacă nu ar fi halucinante? Ce facem când sentințele sunt stabilite de un oarecare Coldea de la New Security, iar sentința este dată în plic judecătorului s-o buchisească pentru întâiași dată în sala de sedință? Sau problema protocoalelor? Sau a denunțurilor obținute de la infractori notorii, despre care tu „penal” nedovedit habar nu ai că există pe lume?! Dar ascultările abuzive?! Dar falsificarea de probe sua de trasnscrieri de convorbiri teloefonice?! Dar judecarea pe „probe” secrete, pe care inculpatul și avocatul nu au voie să le cunoască?! Măi nene, „Procesul” lui Franz Kafka e o glumă literară pe lângă justiția macoveico-basistă, aplicată de duetul Luluțza-taica Lazăr sub oblăduirea omnipotentei și omniscientei deep power!!! Tu ai auzitără de Declarația universală a drepturilor omului?

19 iulie 2018 7:16

@19 iulie 2018 0:07 - Bati câmpii cu stil, prietene. Argumentele tale tin, dar nu se aplica in România. Asa cum lumea politica TREBUIE curatata de penali, asa si pentru judecatori se poate gasi o modalitate de eliminare a celor care-si fac de râs profesia. Si poate confuzia ta este voita, dar nu uita ca Luluta (asa cum ironic o numesti) a fost procuror, ceea ce este total diferit de judecator, nu ea stabilea verdictul final intr-un act juridic.

19 iulie 2018 2:49

Ia priviți-l cum se uită actorașul ăsa ca vițelul la poarta nouă! Bine, măh, e corect. Fără penali în funcții publice! Dar cine stabilește că x este penal iar y nu este? Justiția, n-așa? Bine dar zeița justiției, zisă și Luluța, și-a protejat fratele și fostul soț și tatăl, care aveau probleme cu justiția. Luluța însăși și-a plagiat teza de doctorat. E adevărat, în proporție de numai 4%. Dar, să vezi comedie, procentajul a fost stabilit de o comisie cacademică condusă chiar de condătorul său de doctorat, mare rector la Timișoara, care își plagiase în stil barbar propria teză de doctorat! Softul antiplagiat, pe de altă parte, a înroșit teza Luluței până aproape de a o să se autoaprindă! Dar toate astea sunt fleacuri pe lângă monstruozitățile judiciare în cazurile Rarinca, Remeș și sute de alte cazuri, care sunt demontate de judecătorii din țară sau de la CEDO! Ce DNA susțineți voi, măh cretinilor? Ăia care face poliție politică în stilul bolșevic al anilor 50?! Sunteți idioți, sau lingeți portofelul lui Soros? Ați preluat sintagma lui Iohannis cu penalii, dar Iohannis ce e? Sunteți artiști și luminați nația. Dar cum? Ieșind pe scenă în puța/păsărica goală, sau jucănd în filme cu marcat iz porno! R-ați-ai dracu de nărozi!

19 iulie 2018 0:07

Marius Nene, baga punctul 8 de la Timisoara si nu mai vezi umbra de penal in politica...... Condamnarea Comunismului prin Lege este neaparat necesara... Pleaca 80 % din fostii si actualii cu tot cu copii si nepoti amante etc....

18 iulie 2018 23:23

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.