Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Primarul oraşului Bălţi din Republica Moldova, Nicolae Grigorişin, a avut nevoie de translator pentru a se putea înţelege cu ambasadorul Japoniei la Chişinău, Masanobu Yoshii, deşi acesta vorbea foarte bine limba română, informează Radio Chişinău şi Canal 2.

Diplomatul nipon a rostit un discurs în limba română, însă primarul Nicolae Grigorişin nu l-a înţeles şi a avut nevoie de un translator de limbă rusă.

Integral pe MediafaxComentarii

v D-le Oltean, si altora ca dvs, V-ati gindit daca Oltenia era la Bulgari sau la altii, iar populatia Romaniei, nu va doreau integrarea, ca erati subdezvoltati cum priveati situatia? Nu uitati ca si Basarabia si Bucovina sint tinuturi Romanesti care datorita conducatorilor vremii, i-au deznationalizat? Vorbiti cu tinerii din aceste tinuturi si vedeti ca sint multi care-si doresc Unirea

19 iulie 2018 16:22

Oltean Contrar celui care semneaza "v", eu cred ca trebuie sa se tina seama de vointa poporului din Republica Moldova, care, in marea sa majoritate, NU DORESC un 'anschluss', adica alipirea cu forta la Romania. Daca se spune sincer romanilor, ca in caz de alipirea CELEI MAI SARACE TARI DIN EUROPA, salariile si pensiile lor vor valora, ca si putere de cumparare, cu 10-20% mai putin, asa-zisul ENTUZIASM PATRIOTIC, se va dimnua semnificativ, ajungand undeva aproape de zero. Daca popoarele celor doua tari ar fi dorit unirea, dupa '90 demult s-ar fi realizat. Noroc ca cele cateva "capete firbinti" sunt in minoritate, atat la ei, cat si in Romania.

19 iulie 2018 6:55

v Este mare pacat ca inca sint Romani, care nu doresc alipirea Basarabiei la patria mama (cu toate greutatile care vor fi). Este ingrijorator ca sint persoane in Basarabia, care nu vorbesc Romana. Este drept ca si la noi sint maghiari care s-au nascut, crescut, lucrat aici si nu stiu boaba de Romana. Eu tot mai sper la reintregirea Romaniei cu Basarabia si Bucovina. Era frumos ca la sarbatorirea centenarului unirii, sa se intimple iarasi alipirea Basarabiei si Bucovinei cu patria mama. Este drept caaceasta unire nu se putea face sub Ghiolbanis, care nu afost unificator ci dezbinator.

18 iulie 2018 23:35

bijbok moldovenii aia romani bagaleas puli in gura. la curvele alea de basarabence ar trebui sa folosim la futut puli de fier inrosit. poate asa se vor satura.

18 iulie 2018 22:05

Pute ha ha ha ,a invatat japonezul romana si moldovanul ba,de caractere diferite ca educatie la rusofon ioc.Asa ca hai sa facem eforturi sa--i ajutam in continuare ca sa ne arata tot respectul curului !!

18 iulie 2018 21:36

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.