Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, a avut, astăzi, o întâlnire cu vicepreședintele European Investment Bank, Vazil Hudak, la sediul central al instituției, de la Luxembourg.

Dialogul a avut loc în prezența echipei care coordonează activitatea și proiectele dezvoltate de România, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Au fost discutate aspecte legate de parteneriatul instituțional al României cu BEI privind portofoliul de proiecte din sectoarele de mediu, apă și transporturi, pregătite de autoritățile române alături de BEI sau Jaspers (Joint Assistance to Support Projects in European Regions).

La reuniunea de la Luxembourg, unde din partea României a mai fost prezent Cătălin Gheran, director general AM PO Infrastructura Mare, au fost agreați, astăzi, câțiva pași concreți pentru urgentarea aprobării proiectelor din sectoarele de apă și transporturi.

Astfel, se va lucra prioritar pentru un prim pachet de 12 proiecte de mediu, din care 11 în sectorul de apă și proiectul pentru combaterea eroziunii costiere, precum și pentru urgentarea pregătirii tuturor proiectelor din sectorul de transport.

Pentru atingerea obiectivelor asumate, ministrul Fondurilor Europene a solicitat BEI suplimentarea resurselor umane puse la dispoziție pentru România.

La întâlnire, s-a convenit, totodată, continuarea dialogului pentru o mai promptă reactie în legătură cu orice întârziere apărută pe parcurs, cu un obiectiv clar și anume demararea în cel mai scurt timp a implementării proiectelor finanțate din fonduri europene pe care România le are în pregătire.

Ministrul Rovana Plumb salută deschiderea și atitudinea pozitivă a echipei BEI, condusă de vicepreședintele Hudak.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.