Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

E drept, titlul pare desprins dintr-un film de acțiune, dar în realitate este vorba de un program lansat de Banca Centrală Europeană, la care au aderat cele mai multe bănci naționale, unele fiind în faze mai avansate. E vorba de punerea la punct al unui mecanism de protecție a datelor din sistemele IT ale băncilor, acestea fiind ”încercate” de hackeri. ”În acest moment angajați din zona de IT din BNR participă la discuțiile din grupurile de lucru coordonate de ECB, urmând ca apoi să constituim două echipe- una de atacatori și alta care să se opună acestor atacuri, fără a exista un calendar clar al viitoarelor acțiuni”, au explicat pentru HotNews.ro surse apropiate operațiunii TIBER-EU, cum se numește oficial.

Deocamdată, câteva state europene printre care Belgia, Austria și Italia sunt în faze avansate, Banca Națională a Belgiei confirmând că primele ”atacuri” vor demara la începutul anului viitor, ei recrutând membrii echipei de hackeri în această fază. Potrivit cotidianului L Echo de marți, Banca Națională a Belgiei construiește în prezent un scenariu de atac pentru instituțiile financiare. Scopul: ”de a ne pregăti împotriva tuturor amenințărilor potențiale. „Analizăm riscurile pentru care suntem pregătiți ... și mai ales cele împotriva cărora nu suntem“, a declarat și Ewald Nowotny, guvernatorul Băncii Naționale a Austriei, o altă țară avansată în cadrul TIBER-EU.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.