Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Camera Deputaților a votat acordarea de pensii speciale pentru aleșii locali, deși privilegiile fuseseră declarate neconstituționale în două rânduri de Curtea Constituțională.

Noul Cod administrativ a fost aprobat săptămâna trecută de Camera Deputaților cu 175 de voturi pentru, 33 împotrivă și 15 abțineri. Voturile pentru au provenit din partea PSD, ALDE și UDMR cărora li s-au alăturat șapte parlamentari PNL.

Printre articolele strecurate în actului normativ, se numără unul potrivit căruia aleșii locali - primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene - vor beneficia de pensie specială dacă îndeplinesc condiţiile vârstei de pensionare. Vor fi luate în calcul persoanele alese începând cu anul 1992. Cuantumul indemnizaţiei pentru limită de vârstă se acordă în limita a trei mandate şi se calculează ca produs al numărului lunilor de mandat cu 0,40% din indemnizaţia brută lunară aflată în plată. Pensia specială se cumulează cu orice alt tip de venit, inclusiv pensia normală, și se plătește din bugetul ministerului responsabil cu administrația publică.

Aceste prevederi sunt preluate, aproape cuvânt cu cuvânt, din alte două acte normative respinse de Curtea Constituțională (CCR). Astfel, la finalul anului 2015, Senatul a aprobat mai multe amendamente la statutul aleșilor locali, introducând pensiile speciale, la propunerea PSD, ALDE și UDMR. Articolul care prevede introducerea pensiilor este aproape identic cu cel din Codul Administrativ actual. Singura diferență majoră este că noul Cod Administrativ introduce o limită pentru aplicarea legii – anul 1992.

Integral pe România LiberăComentarii

Păi da! Grajdul parlamentar poate încăca deciziile CCR, că și Băsescu încăca cheltuielile de la utilități, că doar încăcarea e un privilegiu pe care numai cocina parlamentului o poate face. Sărmanul sas președinte de țară venit de la Sibiu a fost fraier pentru că n-a încălcat decizia CCR pentru a o da jos pe madam Kovesi, că fufa aia fostă șefă la DNA ținea toată justiția sub poalele ei și abuza o țară-ntreagă, asta după iotele imbecilizante gargarisite de turma de boi și vaci propagandistică a PSD-ului împuțit. Ce fraier a fost sasul președinte că nu s-a opus aceastei mascarade stalniste infecte, tocmai pentru că avea și argumentul că CSM se opusese cererii de revocare a lui madam Kovesi. Ar trebui ca cineva, un binevoitor să facă lumină despre modul cum se fac numirile în funcțiile oficiale ale sistemului justiției din România, pentru că dacă orice factor politic nu e direct implicat în acele numiri, ci numai atestă oficial acea numire prin semnarea decretului, iar candidatul respectiv ajuns acolo în acea postură numai în urma unei selecții profesionale severe prin examen făcute de CSM sau oricare alt organ abilitat al statului, ei bine, în acest c az toată tevatura demagogiei împuțite grohăite de către turma de porci de la PSD despre aceste numiri nu e decât o gargară și o vomă împuțită seacă și aia. Punct!

16 iulie 2018 0:36

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.