Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Singura dintre cele trei legi ale Justiţiei care, teoretic, ar mai putea fi îndreptată de Parlament după criticile dure ale Comisiei de la Veneţia este cea care stabileşte procedura de numire a procurorilor-şefi, o miză extrem de importantă în contextul demiterii Laurei Codruţa Kovesi. Iată care sunt scenariile prin care sfaturile Comisiei de la Veneţia să fie, cât de cât, aplicate. În caz contrar, România riscă un raport MCV defavorabil.

Comisia de la Veneţia, cel mai prestigios for de drept constituţional european, a desfiinţat, cu argumente juridice, modificările operate de majoritatea PSD-ALDE-UDMR la cele trei ale Justiţiei. Numai că sfaturile experţilor europeni au toate şansele să rămâne la stadiul de vorbe-n vânt. Motivele? Dezinteresul majorităţii PSD-ALDE şi faza avansată a celor trei legi în drumul spre intrarea în vigoare.


Spre exemplu, Legea privind organizarea judiciară (304/2004) şi Legea privind organizarea CSM (317/2004) au fost analizate de Curtea Constituţională (CCR) şi trimise spre promulgare preşedintelui Iohannis. Şeful statului şi-a epuizat toate căile de atac: nu mai poate să retrimită legile în Parlament, pentru reexaminare, şi nici să le mai conteste la CCR. Iohannis are la dispoziţie 10 zile pentru a le promulga, deci sunt ca şi intrate în vigoare, deşi legea 304/2004 prevede înfiinţarea unei secţii speciale pentru anchetarea magistraţilor, decizie considerată inoportună de către Comisia de la Veneţia.

Integral pe AdevărulComentarii

Am și io o întrebare. Sau poate două. Sau... Câte legi a schimbat această Comisie în oricare țară din UE, Evropa, Hamerika, China saju planeta Marte? Soroș face parte din Cocomisie direct sau prin reprezentanți? „Antialcooholicul” Juncker, prieten de stacană cu Băsescu și porniri antiumane cu Soros, cam ce treburi învârte pe-acolo? Ia și mai ducă-se-n bâzdoaca mamii lor de părelologi! Când strămoșii noștri respectau cu strictețe Legile Belagine, pe care le și cântau încă din copiărie, Venezia idioților astora vânduți Ocultei Rozalii era o mlaștină oarecare, iar multe din neamurile ce o compun nici măcar nu existau în Evropa sau aiurea. Dar nu contează atât istoria, cât pornirea manipulatorie. Adică, dacă tu mă plătești, sau accepți să-mi fii sclav, dau OK că ești în regulă, dacă nu spun că ai scabie și te mănâncă păduchii.

16 iulie 2018 5:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.