Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În timp ce majoritatea parlamentarilor se află deja cu un picior în vacanță, mișcările subterane din cadrul coaliției de guvernare nu au dispărut. Ba, din contră, profitînd de neatenția șefilor care sunt preocupați de cu totul alte războaie pe frontul Justiției, tocmai ce se încercă anumite schimbări la nivelul Guvernului. Unde ar urma să fie „pompată o nouă „linie” de viitori demnitari, inclusiv la Secretariatul General al Guvernului, din noua pepinieră de cadre a vicepremierului Viorel Ștefan.

Și, pentru a nu se mai crea cine știe ce valuri mediatice care le-ar putea tulbura apele, de acum înainte noua strategie aplicată chiar sub nasul neștiutor al președintelui PSD, Liviu Dragnea se bazează pe promovarea unor tinere cadre despre care nimeni nu știe nimic, cu speranța că astfel nu vor atrage atenția asupra lor. Și mai ales asupra celor care îi manevrează din spate, susține NAȚIONAL. Și chiar dacă strategia pare una pe cât de simplă, pe atât de pragmatică, tot planul s-ar putea prăbuși  dacă premierul Viorica Dăncilă ar fi ceva mai atentă la următoarele CV-uri pe care urmează să le primească.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, și premierul Viorica Dăncilă iau în calcul o remaniere guvernamentală, care ar urma să fie pusă în practică la toamnă. Potrivit surselor citate de EVENIMENTUL ZILEI, pe răbojul lui Liviu Dragnea se află numele a nu mai puțin de patru miniștri: Lucian Șova (Transporturi), Valentin Popa (Educație), Dănuț Andrușcă (Economie) și Ioana Bran (Tineret și Sport).

Celor patru exponenți ai Executivului nu li se reproșează numai gafele și bâlbele comise cu prilejul diverselor declarații publice. În realitate, proiectul unor remanieri a tot fost vehiculat la vârful PSD, chiar la două săptămâni după instalarea Guvernului Dăncilă. La începutul lui februarie, lista miniștrilor problematici comporta doar trei nume: Lucian Șova, Valentin Popa și Dănuț Andrușcă.

Senatul a adoptat, în calitate de cameră decizională, un proiect de lege prin care conflictul de interese sau starea de incompatibilitate constatate în urma unor fapte comise de demnitari sau funcționari publici se prescriu după trei ani de la data săvârșirii lor. Proiectul inițiat de deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost aprobat cu 72 voturi ”pentru” și 13 împotrivă. De altfel, adoptarea proiectului era previzibilă, pe lângă Rădulescu proiectul fiind semnat de alți 108 senatori și deputați PSD. ROMÂNIA LIBERĂ afirmă că modificările votate în ultima perioadă de către Parlament fac aproape imposibilă pedepsirea demnitarilor acuzați de Agenția Națională de Integritate (ANI).

Senatorul PNL, Alina Gorghiu a declarat joi că PNL trebuie să-și facă o strategie pentru toamnă. Fostul președinte PNL susține că este necesar ca liberalii să începă discuții și negocieri cu mai multe formaţiuni politice cum ar fi UDMR, ALDE sau Pro România, partidul condus de Victor Ponta, anunță HOTNEWS. „Avem nevoie să stabilim de acum cum vom aborda moţiunea de cenzură din toamnă, pentru că da, aceasta de acum a fost un eşec pentru noi. Va trebui să ştim cum deschidem uşile, astfel încât să putem avea o colaborare cu UDMR, ALDE şi alte formaţiuni din opoziţie de ale căror voturi avem nevoie, inclusiv cu Victor Ponta.

Acest dialog trebuie pornit de acum. Dacă cineva îşi imaginează că se pot recrea punţi rupte între noi şi alte partide în scurt timp, se înşală. Fac apel la conducerea partidului să reia acest dialog de astăzi, cu orice alt partid în afară de PSD la nivel parlamentar”, a declarat senatorul PNL.

Însă actualul președinte al PNL, Ludovic Orban nu vede necesară unificarea opoziției. Formarea unei coaliţii alături de USR, PMP şi noul partid, Mişcarea România Împreună nu este necesară pentru anul electoral 2019, afirmă preşedintele PNL Ludovic Orban, citat de GÂNDUL. El este convins că la ora actuală, PSD se află în cădere liberă, iar ALDE nu va supravieţui. „La ora actuală PSD s-a dus atât de tare în cap, încât nu cred că e necesară acum o astfel de coaliţie,” afirmă Orban. ”PNL nu s-a dus la 12%, iar Ponta nu s-a dus la 8%.

Suntem în dialog, cooperăm, avem acţiuni comune, când e necesar susţinem demersuri comune, în schimb nu are rost să discutăm astfel de demersuri. (La europarlamentare n.r.) PNL va participa pe liste proprii pentru că nu se amestecă familiile politice europene. La prezidenţiale, eu ştiu că PNL îl va sprijini pe Iohannis şi nu am alte garanţii referitoare la alegerile prezidenţiale ale altor formaţiuni politice. Referitor la locale, sigur că vom gândi diferite alianţe, acolo unde este nevoie să batem PSD".


Comentarii

bucurestean inrait @gheorghe craiovean Bai boule, iar vii cu oculta rozale, alupigus a lu pizda ma-tii sub cate nume postezi kakat de calin, gh, craiovean si imputit oltean.

14 iulie 2018 17:55

Liviu Satan Dracnea As fute-n cur un postac platit de Partidul Shobolan Draknea. Ghe Craioveanu, esti liber?

14 iulie 2018 5:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.