Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Entuziasmul liderului american pentru creşterea şi chiar dublarea chelutuielilor militare ale NATO este temperat de aliaţii europeni. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron a anunţat că Parisul se va conforma foii de parcurs stabilite încă din 2014, adică 2 la sută din buget. Cât despre cei 4% anunţaţi cu emfază de Donald Trump, Emmanuel Macron se îndoieşte că aceasta este cea mai bună cale de urmat pentru Alianţa Nord-Atlantică.Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: Fiecare dintre ţările membre decide singură aceste cheltuieli, din privinţa propriei securităţi şi, înainte de toate, din motive naţionale. Ieri a fost publicat un comunicat foarte detaliat, vă invit să-l consultaţi, conţine angajamentele luate de toate statele membre.

Acest comunicat este foarte clar, reafirmă angajamentul pentru cei 2%, până în 2024. Asta e tot. În ceea ce priveşte numerele, există deja un angajament clar, dar nu putem trece brusc de la 2% la 4% şi nici nu sunt sigur că este o măsură bună.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.