Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

CEO-ul irlandez al Gabriel Resources, Jonathan Henry, pleacă intempestiv din compania care dorește să extragă aur de la Roșia Montană, nu înainte de a fi încasat 882.000 de dolari canadieni bonus pentru „performanțele” sale din 2017. Acesta e cel de-al șaptelea șef Gabriel care a promis investitorilor deschiderea miniei de la Roșia Montană dar, ca și ceilalți, a eșuat. Gabriel Resources, o companie minieră din Toronto, a încercat mai bine de 20 de ani să deschidă cea mai mare mină de aur din Europa. Henry a fost în fruntea companiei din 2010.

Ca și predecesorii săi, Henry a promis că va demara exploatarea la mina de la Roșia Montană, din munții Transilvaniei, perimetru care probabil are rezerve de 10,1 milioane de uncii de aur și 47,6 milioane de uncii de argint, conform Globe and Mail. De fiecare dată, cei ajunși pe scaunul de director executivi s-au confruntat fie cu proteste, fie cu refuzul guvernelor României de a elibera autorizațiile finale pentru construcția minei. În total s-au cheltuit în mandatele celor șapte 700 milioane de dolari pentru dezvoltarea minei însă fără niciun rezultat.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.