Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Este adevărat că nu toate țările membre ale Alianței Atlantice respectă cota fixată de 2% din PIB pentru participarea la efortul de apărare. Nou este că președintele american, în reproșurile sale zgomotoase la adresa unora dintre țările membre ale NATO – ținta «preferată» fiind Germania - nu ține seama de toate elementele și detaliile deciziilor anterioare, în special de faptul că la 2% se va ajunge în 2025.

Nou este faptul că Donald Trump a transferat diferendumul comercial dintre SUA și Germania în cadrul NATO, punând la grea încercare unitatea Alianței militare.

Surse apropiate dezbaterilor de la Bruxelles relatează că Donald Trump a repetat până la refuz criticile la adresa partenerilor din NATO, acuzându-le că nu-și respectă obligațiile financiare și lasă Statele Unite să suporte cea mai mare parte a poverii apărării Occidentului.

Integral pe Curierul NationalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.