Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Valea Vaserului, locomotiva cu aburi a trenului Mocăniţa, bisericile vechi din lemn şi cazarea în pensiunile rurale rămân şi în acest an principalul punct de atracţie al turiştilor români şi străini pe toată durata verii, a declarat, preşedintele filialei Maramureş a Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural din România - ANTREC, Livia Sima.

"Şi-n acest sezon, pensiunile rurale sunt cele mai căutate, unele rezervate încă din luna mai, dar şi destinaţiile de o zi spre anumite puncte turistice cum ar fi: Valea Vaserului şi o excursie cu trenul Mocăniţa pentru o zi, o vizită combinată pe traseul Cimitirul Vesel din Săpânţa, Muzeul Satului din Sighetu Marmaţiei, Muzeul Memorial Sighet, Mănăstirea Peri Săpânţa, Mănăstirea Moisei şi Mănăstirea Bârsana. Acestea fiind cele mai solicitate trasee pentru turiştii care ajung în Maramureş împreună cu familia sau în grupuri organizate. Un punct aparte al atracţiei în reprezintă cele opt bisericuţe din lemn, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, răspândite în câteva sate", a spus Livia Sima.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Oltean Noroc ca au fost distruse cvasitotalitatea mocanitelor. Polueaza, aduc numai cohorte de turisti deranjanti. Nu stiu de ce, in tarile din Vest, acestea sunt pastrate cu sfintenie. Corect ar fi sa se distruga tot ce a mai ramas in Romania si sa ne retragem in copaci.

12 iulie 2018 6:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.