Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

”Ne aflăm astăzi la finalul unui asediu nereuşit al instituţiilor nedemocratice asupra instituţiilor rezultate din votul românilor, care a generat însă costuri masive: mii de destine frânte în urma abuzurilor, o mare neîncredere în societatea românească în legătură cu actul de justiţie şi o divizare a societăţii. Deciziile şi acţiunile din următoarele săptămâni vor arăta dacă vom merge spre normalitate şi pentru a repune societatea pe drumul cel bun, lăsând în urmă anii de abuzuri, conflicte şi divizare. Decretul semnat de preşedinte este un act de normalitate în condiţiile abuzurilor şi încălcărilor repetate ale Constituţiei comise în mandatul fostei şefe a DNA şi a deciziei CCR. Mai important decât decretul este să înţelegem momentul în care se află România astăzi, pentru că revocarea şefei DNA vine după mai bine de 10 ani de când fostul preşedinte Traian Băsescu a instituit un sistem ilegal, anticonstituţional al cărui scop a fost acapararea puterii în România, folosind metode antidemocratice - de la fabricarea de dosare liderilor politici incomozi, la abuzuri împotriva unor oameni care nu erau implicaţi politic, dar care au avut ghinionul să devină adversarii unor personaje cheie ale sistemului, cum a fost cazul Marianei Rarinca”, a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

”În foarte multe cazuri, actul de justiţie a fost denaturat: dosare fabricate, oameni politici purtaţi în cătuşe prin faţa camerelor de luat vederi, anchete declanşate împotriva unor decizii de oportunitate ale Guvernului, cu sute de mii, dacă nu milioane de oameni ale căror telefoane au fost ascultate. Pentru a completa acest tablou al abuzurilor şi încălcării drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, a fost pusă la punct o maşinărie de manipulare, cu UM din presă care răspundeau la comenzi; şi aici am mari rezerve legate de implicarea unor oameni din servicii în susţinerea acestei maşinării”, a adăugat Tăriceanu.


Comentarii

v Ps Am uitat la cei care neaparat trebui inlaturat pe Ghiolbanis, care "a citit" o luna, in deridere, a fost in giaca rosie la demonstratii, secventa cu paltonul, etc.

10 iulie 2018 23:26

v D-le Tariceanu, cred ca are dreptate, Mos Roata. Trebuie sa desfiintati sistemul pe care-l cunoasteti, ca esrati politician si pe vremea Javrei Ordinare. Este foarte buna demiterea lui Chiovesii, lui Coldea, trebuie sa urmeze si Javra Ordinara cu executantii lui, altfel lupta nu este incheiata.

10 iulie 2018 23:22

Martin Bossu Si apoi eu zic ca degeaba suntem viteji online daca suntem lasi si prosti la urne.

10 iulie 2018 21:40

Martin Bossu Va sa zica care institutii nedemocratice Mr Tericeanu. Daca judecatorii nu sunt alesi direct de popor inseamna ca justitia este nedemocratica. Numai mintea unui dement poate genera o asemenea aberatie.

10 iulie 2018 21:38

gaozar boshevic depistat: 11:57

10 iulie 2018 14:27

Victor Ionescu Domnule Tariceanu, daca-mi aduc bine aminte pe Primministeriatul dumneavoastra s-a luat o Spaga colosala de vreo 20 milioane Euro descoperita de DNA pentru repararea caii ferate Bucuresti Constantza (reparare care a durat si vreo 10 ani) si impartzita intre fosti ministrii din cabinetul condus de dvs., directori de banca comerciala de stat si altzi politicieni de conjuctura....Sau cand Popoviciu a Jacmanit fosta ferma pomicola din nordul capitalei de s-a construit mallul Baneasa parca si pentru dumneavoastra a "rasarit"un ditamai Showroom de Cytroene pe arealul repectiv...Sigur ca va sta-n gat DNA la fel ca prietenului Dragnea...

10 iulie 2018 13:22

MOS ION ROATA Revocarea nu reprezinta nimic daca nu este urmata(macar acum in ceasul al doisprezecelea) de masurile pe care vati angajat sa le faceti, respectiv : legea de desecretizare a Hotararii CSAT care a permis abuzurile(ati promis ca o veti adopta in regim de urgenta, insa ...); desecretizarea tuturor protocoalelor(care inca mai functioneaza si care inca stau la baza unor solutii date chiar de ICCJ in aceste zile!!!); modificarea legislatiei penala astfel ca drepturile si libertatile fundamentale ale omului sa nu mai poata fi abuzate oricand si oricum de oricine; adoptarea legislatiei privind raspunderea magistratilor; etc, etc. Deocamndata nu ati realizat nimic, doar vorbe si intentii! Cetateanul roman de rand in continuarea este abuzat, hartuit si haituit in baza unor dosare fabricate si in baza unor probe care apartin unor institutii care nu au atributiuni in urmarirea penala! In rest ... !!!!

10 iulie 2018 11:57

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.