Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele României nu trebuie să ia decizii pentru că așa îi spune o altă autoritate din stat. Președintele României trebuie să ia decizii din convingere. Mă pronunț în mod categoric și fără rețineri pentru respectarea legii, cu atât mai mult pentru respectarea constituției. Sunt conștient și de faptul că decizia CCR în privința conflictului între puterile statului, pretins a fi fost generat de președinte prin refuzul de a da curs solicitării ministrului justiției de a o revoca pe șefa DNA, este una controversată, intens contestată de specialiștii cu experiență notabilă în domeniu.

Observ că i se caută tot felul de scuze domnului președinte pentru decizia luată. Printre acestea, mi s-au părut interesante obligativitatea deciziilor Curții Constituționale și interesul național. Cea din urmă scuză emite de la președintele PNL, domnul Ludovic Orban. Această scuză a pretinsului interes național am auzit-o în mai multe ocazii, este o portiță importantă de scăpare a unor înalți demnitari după ce vor fi luat decizii controversate, prin faptul că lasă aparența pertinenței. Însă interesul național are un grad crescut de relativitate. În mod cert nu este în interes național să rămânem fără președinte în acest moment critic. Însă, nu cumva este mai în interesul țării să avem oamenii potriviți la locul potrivit? Adică, nu ar fi de dorit ca cei care ocupă vremelnic funcții importante în stat să aibă competențele necesare demnității, dar să fie și de o înaltă probitate? 

Integral pe RepublicaComentarii

Nervos și incoerent, Dragnea a pretins că abuzul său în serviciu a fost comis de „Iohannis și oculta“ care au luat hotărârea „de a fi anihilat Dragnea“. Și inculta. „Ca și prim-ministru“, aceasta a extins aniversarea centenarului până în 2020. Bravo! Hai, cu puțină mobilizare, poate îndepliniți centenarul într-un veac și jumătate. Și cu Dragnea tot pe loc, să răsară cazacioc: „eu nu vreau să plec ca prostu’ din funcție“. De, a avut ocazia să plece ca deșteptu’, dar a ratat-o. Acum e prea târziu să-și schimbe încadrarea. T. Serbanescu.

10 iulie 2018 10:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.