Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele Klaus Iohannis a decis revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Anunţul purtătorului de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi, vine în contextul în care astăzi, expiră, practic, ultimatumul dat de Coaliţie lui Klaus Iohannis pentru a semna decretul de revocare din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Președintele României consideră că România nu poate face pași înapoi de la statutul de țară în care domnește legea. În România, lupta împotriva corupției nu trebuie să fie blocată în niciun fel. Niciuna dintre instituțiile implicate în această luptă nu trebuie să fie supusă încercărilor de decredibilizare. România trebuie să rămână un stat de drept, prin decizia fiecărui cetățean de a respecta Constituția și leguile acestei țări. O abatere de la acest principiu ar însemna o lovitură și o diminuare a statului de drept. Într-un stat de drept, hotărârile constituționale trebuie toate respecatete. Judecătorilor constituționali le revine responsabilitatea uriașă de a nu se îndepărta de la spitirul constituției,care se fundamentează pe tradițiile democratice ale poporului român și pe idealurile revoluției din 1989. Hotărârile CCR trebuie respectate și aplicate nu numai de președintele României, ci și de majoritatea politică, o majoritate care decice modificări legislatice cu impact major asupra statului de drept. Curtea Constituțională a decis că „președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcție al procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi”.


Comentarii

Victor Vasilescu @ 9 IULIE 2018 15:37 Eu nu sunt Sluga lui Soros, sunt platit de...Gulem....sau de Statu Paralel...sau de Pahontzu....sau de Multinatzionale...sau de Edi...sau de BNR...de totzi inamicii PSD-ismului cum i-i viseaza Dragnea noaptea si cum prosteste lumea...dar tot infractor cu acte ramane Dragnea si va ramane toata viatza...condamnat la puscarie de hotzie...ce poate fi mai josnic pentru un om ?!?....sa fi condamnat de HOTZIE...

9 iulie 2018 19:33

Dragă Victor Vasilescu și slugi SOROSISTE Nu uitați că serviți interesele JIGODIILOR, precum kovesi, iohanis si intereselor imperialiste occidentale

9 iulie 2018 15:37

Păcat! Trebuiau demiși mai demult împreună/ Se impunea ca Ghiolbanis să fie scos cu mătura de la Cotroceni încă de pe vremea acelui „au trebuit să moară oameni”, pentru că stia el de ce a zis o așs grozăvie, iar a doua oară când cu geaca roșie. Uite că din cauza ezitărilor și pertractărilor lui Dragnea, scapă și a treia oară! În ce o privește pe Lulutza, ar fi trebuit să se bucure de multă vreme de „curtea de aer” pe la Jilava sau Rahova, nu să devină colegă de parchet cu vreun alt Onea infractor dovedit ce continuă să acuze !!!

9 iulie 2018 13:52

Victor Vasilescu Dragi postaci PSD-isti si ziaristi arondatzi, oricat v-ar plati Dragnea sa nu uitatzi ca servitzi o Jigodie care a luat bani de la gura copiilor sarmani din Teleorman punand timp de 7 ani sa stearga la cur PSD-istii locali, pe el. pe Madamele Dancila si Carmen Dan, pe secretarii de stat si parlamentarii PSD-isti teleormaneni...asta e adevarul gol golutz ce nu poate fi negat...si nu mai zic de imoralitatea acestui personaj care si abandonat familia traditzionala cu doi copiii si s-a dus dupa prima secretara mai umezita la pasarica, de 25 de ani inca de cand era insurat...el avand 57 de ani...Deci este o Jigodie Imorala...Si e de incontestat...Alegetzi-l Presedintele Romaniei si ca Prima Doamna o curva...

9 iulie 2018 12:50

Acum urmeaza ca Kurvesii sa fie anchetată prin urmare, conform ”teoriei” emise de Lulutza, putem spune că CODRUTA este o PENALA !!!

9 iulie 2018 12:44

Pentru Ion Ionescu, cel prost Ai trăit degeaba pe fața pământului românesc !!!! Consider ca este adevărat vis-avis de faptul ca Dragnea a furat, dar dovediti! Nu veniti cu dosare fabricate de niște prostalăi, precum portocală, kovesi .....s.m.d. Dosarul referendum și ”traficul de influenta” de la DGAPS Teleorman sunt ”kkt cu apă rece”, asemenea #rezistacilor.

9 iulie 2018 12:42

Ion Ionescu Am trait s-o vad si pe asta in Romania....Un inculpat la 3,5 ani de puscarie in prima instantza dupa ce a mai fost condamnat definitiv la 2 ani cu suspendare, Interlopul Dragnea din fruntea Clanului Politico-Mafiot PSD-ist reuseste sa indeparteze de la conducerea Procurorilor Anticoruptzie pe Liderul acestui Parchet...Au reusit Hotzii si cu ajutorul altui Clan politic...Curtea Constitutzionala a Romaniei...Nu ne mai poate salva nimeni ca natzie...Se va fura si talhari ca-n codru in tzara asta....

9 iulie 2018 12:38

Liviu Satan Dragnea prin fals au dobandit cei de la care a cumparat gaozare. Cand o sa ne explice Dracnea din ce bani si-a construit palatul de 7000mp?

9 iulie 2018 12:06

Banii câștigați de ”președintele” lui pește prăjit Mă refer la cei rezultați de pe închirierea unor imobile, dobândite prin FALS, când îi returnează bugetului de stat? LA PUȘCĂRIE CU IOHANIS și KURVEȘHI!!!!

9 iulie 2018 11:58

Nenorocitule !!!! În mortzii mătii de ghiolbanis, de ce abea acum băăă?!!! O trebuit să dezbini atâția romani, doar pentru ca ție ț-a fost frică ca nu cumva Kovesi sa-ți scoată dosarele?

9 iulie 2018 11:54

Mihai si eu am decis sa-l votez pe ciolos , multumesc !

9 iulie 2018 11:06

FBI-aiul Nu-i suficient ca Johanis s-o revoce pe protejata Kovesi, femeia trebuie anchetata si inculpata, apoi condamnata. Cum ramane cu aparatura de interceptare neomologata - deci falsa, folosita de Kovesi si procurorii acesteia, in tandem cu Coldea, la inculparea si condamnarea cetatenilor ?! Probele si dovezile obtinute de Kovesi&Coldea sunt, deci, falsuri grosolane, si inculparile inscenari frauduloase, care au distrus vietile unor nevinovati.

9 iulie 2018 10:54

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.