Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

“În cadrul Coaliţiei, noi am hotărât iniţial să facem o sesiune extraordinară de o săptămână, după terminarea sesiunii ordinare. Ca atare, la sfârşitul acelei săptămâni, adică sâmbătă, mi-am programt să plec într-un scurt concediu de patru zile în străinătate, nimic altceva. Între timp s-au hotărât acele două săptămâni de sesiune extraordinară, şi aceasta a fost motivul (…) pentru care am semnat delegarea atribuţiilor de preşedinte al Senatului către colegul meu, vicepreşedintele Adrian Ţuţuianu. Asta este situaţia şi cred că, dacă cineva are de comentat sau de interpretat, eu nu pot să mă opun niciunuei speculaţii, dar la câte ştiri false şi distorsiuni am văzut în ultima perioadă, îmi dau seama că şi asta face parte din aceeaşi categorie. În legătură cu acţiunile care trebuie derulate în săptămâna care urmează (…) am stat de vorbă cred că preţ de două ore şi am analizat ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă şi ceea ce avem de făcut şi în continuare” .

Şi într-o căsătorie mai pot să apară probleme, darămite într-o coaliţie. Eu şi colegii mri am apreciat că noi avem câteva lucruri importante de făcut. Unii dintre colegi sunt preocupaţi la nivel local, cum e şi firesc (…), dar aceste lucruri sau altele nu pot să depăşească ca importanţă acţiunile importate, decisive pe care le-am hotărât împreună de mantelare a acestui stat paralel, de revenire la normalitate, realizarea independeţei justiţiei, redarea funcţiilor esenţiale ale statului. Şi până la urmă trebuie să înţelegem că decziile într-un stat trebuie luate de instituţiile legitime care sunt votate de cetăţeni, şi nu de persoane sau instituţii care intervin în decizia politică. (…) Am hotărât să mergem înainte şi vom merge înainte. După cum s-a văzut, momentele decisive – votarea legilor justiţiei, votarea Codurilor penale – au găsit coaliţia într-o solidaritate foarte bună, ireproşabilă. Aceasta este dovada în care şi unii, şi alţii, înţelegem colaborarea".

„Nu există o astfel de evaluare că refuzul președintelui poate fi trecute în registrul gesturilor politice. Deciziile CCR sunt obligatorii. Dacă una din instituţiile importante ale statului, Preşedintele, nu respectă deciziil CCR, atunci să ştiţi că refuzi până jos, până la ultimul cetăţean. (…) Nu avem decât măsura extremă a suspendării, şi am spus că această măsură trebuie foarte bine întărită, pentru că e aproape sigur că poate unele dintre problemele cu care suntem confruntaţi, dar poate să creeze şi numeroase alte probleme. Ceea ce pot să vă spun este că voi susţine necondiţionat o decizie a coaliţiei de a demara procedura de suspendare (a preşedintelui – n.r.), având în vedere că au grijă de unul dintre cei doi parteneri, unul dintre cei doi piloni pe care se situează coaliţia de guvernare. (…) Eu nu voi accepta niciodată ca drepturile şi libertăţile indviduale ale cetăţenilor să fie încălcate. Nu voi accepta să facem a astfel de derogări de la statul de drept şi, ca atare, sigur, repet, dacă o astfel de decizie vom considera că trebuie luată, trebuie să mergem înainte”.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.