Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un bronz reprezentându-l pe zeul Marte, realizat de Giambologna (1529-1608), unul dintre cei mai importanţi sculptori ai secolului al XVI-lea, trebuia să fie una dintre vedetele licitaţiei de ieri aseară la Sotheby’s Londra, în secţiunea “Tezaur”, fiind estimat la 3-5 milioane de lire sterline. Dar lucrarea a fost retrasă pentru a fi cedată direct Muzeelor din Dresda. Propunerea ei la licitaţie a stârnit un adevărat scandal în Germania din cauza importanţei operei, încât Bayer AG a trebuit să renunţe la licitaţie.

Ministrul Culturii Statului Federal, Monika Grutiers, a apelat la “responsabilitatea socială a grupului”. Lucrarea a fost cedată, direct de la Sotheby’s muzeelor din Dresda pentru o sumă confidenţială, care, potrivit unor surse neoficiale, ar fi de 6,4 milioane de lire sterline. Mai mult decât estimarea în vederea începerii licitaţiei, dar mult mai puţin decât cele 15 milioane la care se aştepta Casa Sotheby’s. Din această sumă, un milion ar fi fost dat de Muzeele din Dresda, care au un buget destul de restrâns, restul provenind de la Guvernul Federal şi de la mai multe fundaţii.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.