Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nava germană de cercetări ştiinţifice Polarstern va staționa în Oceanul Arctic timp de un an de zile pentru a fi cuprinsă de gheţurile din acea regiune foarte rece de pe Terra, în cadrul unui experiment ambiţios în virtutea căruia ambarcaţiunea va pluti apoi în derivă, odată cu gheaţa care o înconjoară.Proiectul multidisciplinar de Observare pentru Studiul Climatului Arctic (MOSAIC) este cel mai mare proiect internațional de cercetare arctică din toate timpurile și a fost lansat săptămâna trecută la Berlin. În septembrie 2019, spărgătorul de gheață Polarstern va porni de la Tromsø, Norvegia, spre arcul central, pentru a petrece un an în derivă în gheața din Marea Arctică.

Conduși de Centrul Helmholtz de Cercetare Polară și Marină al Institutului Alfred Wegener (AWI), 600 de persoane din 17 țări vor participa la expediție, în timp ce mulți cercetători vor folosi datele obținute pentru a ajunge la următorul nivel de cercetare a climei și ecosistemului din zona artică.

Integral pe Green ReportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.