Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preluarea conducerii lumii la nivelul politicii de putere şi a marilor actori e un fapt. Mai gravă este lipsa de democraţie între state şi impunerea tot mai evidentă a acordurilor celor mari asupra restul statelor lumii, probată de confruntările tot mai acute a celor mari cu voinţa exprimată în Adunarea Generală a ONU, unde trec Rezoluţiile care, altfel, sunt blocate prin veto în Consiliul de Securitate.

Dar poate cea mai importantă e mişcarea lumii contemporane în tangaj între război şi pertractări profund mercantile, tranzacţiile cu principii şi valori şi negocierea unilaterală a respectării angajamentelor, în paralel demnitatea şi verticalitatea naţionale. Totul e de vânzare, totul stă pe tarabă, într-o aparenţă de lume degradată şi ajunsă la cele mai joase niveluri, în care etica şi morala sunt vorbe de clacă iar bunul simţ e taxat ca vetust şi inacceptabil, plasat sub eticheta corectitudinii politice care trebuie eliminată.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.