Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Toată lupta nebună pentru blocarea modificărilor din legile justiției sau pentru trecerea lor prin Parlament are o explicație simplă. Un PSD-ist ar spune că modificările sunt solicitate de CCR și de Comisia Europeană. Un USR-ist mai greoi la demonstrații ar scutura un clopot și apoi l-ar lega de gîtul unei vaci pe care să scrie Dragnea. Dar esența disputei vine de la nevoia șefului lor suprem. Adică a SRI și a președintelui Iohannis de a păstra un control asupra puterii. Adică să poată folosi mai departe pîrghiile dure de putere (DNA, SRI, Parchetul General, CSM).

Ca atare, cel puțin președintele minte cînd vorbește despre modificarea legilor justiției. Are Klaus Iohannis vreun interes pentru o justiție curată, la gram? Sigur, nu. Ar risca să o încurce cu povestea caselor, ar putea să cadă victime cîțiva oameni importanți moșteniți de la Traian Băsescu și pe care îi folosește la greu. Dar cea mai bună dovadă că nu este interesat de existența unei justiții libere, independente, străină de influențe, este faptul că la toate abuzurile apărute până acum, de la Portocală la Onea, de la Oradea la Constanța, președintele n-a zis nimic. N-a condamnat nici un abuz, nu a cerut înlăturarea lor. Ba, dimpotrivă, s-a arătat un partizan al DNA-ului ca instrument care execută politicieni, care îl ajută să își instaleze „guvernul meu“.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.