Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

A fost aleasă în 2013 de către site-ul The World Geography din Statele Unite ale Americii drept „cea mai spectaculoasă cădere de apă din lume”, Cascada Bigăr întrecând alte cascade mult mai celebre (până la acel moment), precum Eternal Flame Falls din Statele Unite ale Americii, Asik-Asik din Filipine, Horizontal Falls din Australia și Blood Falls din Antartica.

Situată pe cursul unui izvor a cărui viață ține numai... 200 de metri - izvorul sau izbucul Bigăr - și care se varsă spectaculos în râul Miniș, este una dintre minunățiile pe care le poți descoperi, pe teritoriul Ocolului Silvic Bozovici, în Rezervația Parcului Natural Cheile Nerei - Beușnița. Rezervația a fost înființată în anul 1982, dar frumusețea cascadei-fără-cusur de pe cursul Bigărului a fost uitată vreme de decenii, până ce americanii au ridicat-o la rangul de „cea mai impresionantă cădere de apă din lume.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.