Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

NASA a amânat din nou lansarea telescopului spaţial James Webb pentru 30 martie 2021. Aceasta este a treia reprogramare a lansării din ultimul an. Ultima revizuire a proiectului arată că termenele limită anterioare au fost propuse din cauza unui optimism excesiv.

De asemenea, costurile pentru finalizare telescopului vor creşte de la 8 miliarde de dolari la 8,8 miliarde de dolari. Conform Science Mag, raportul prezentat de Independent Review Board subliniează o serie de erori umane şi probleme hardware.

„Trebuie să fie totul în regulă la sol înainte să îl trimitem în spaţiu”, a declarat Thomas Zurbuchen, director al misiunii ştiinţifice James Webb din cadrul NASA. Thomas Young, principalul autor al raportului, a declarat că majoritatea erorilor detectate pot fi rezolvate. Oamenii au fost vinovaţi pentru majoritatea erorilor din timpul testelor navei şi a scutului solar. Aceste probleme au rezolvări „fixe”, dar vor provoca o amânare de un an şi jumătate. Noua amânare creşte costurile proiectului cu aproape 1 miliard de dolari.

Integral pe DescoperaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.