Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Lidia Bărbulescu, fostul președinte al instanței supreme, susține că deciziile CCR sunt obligatorii.

„Hotărârile judecătorești când devin definitive sunt și executorii. Decizia Curții Constituționale, prin modul în care vedem din motivare, este executorie. E adevărat că există un termen numai pe excepțiile de neconstituționalitate, termen de 45 de zile acordat Parlamentului. Nu există alte termene de executare, dar legea 47 spune că deciziile CCR sunt obligatorii și trebuie să fie executate din momentul în care sunt publicate în Monitorul Oficial. Nu există nicio sancțiune în cazul de față”, a spus ea.

Vă amintim că CCR a publicat motivarea, de 133 de pagini, în cazul conflictului preşedinte-ministrul Justiţiei, generat ca urmare a refuzului preşedintelui Iohannis de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA.

Preşedintele a anunţat că va citi motivarea Curţii până o va înţelege, dar va da un răspuns într-un termen rezonabil.


Comentarii

bucurosu` Asa-i tanti mama lu` Barbulescu ala tanar ! Obligatorii si...nu prea , ca...ce le faci la cei care (numa` spre egzemplu` !) nu vor sa le respecte ...nici de-a dracu` ? Haaaa...???? Uite io propun sa se dea pedepse la cei care nu respecta ! Sa se dea si-o....OUG pe tema asta ! Nu ma suparv!!!

25 iunie 2018 18:29

Pute Numai Joianis nu stie ,ma o sa bulversezi tota tara prin nerespectarea legii .Stii ce spun englezii ,deci nu sasii ,legea e proasta o aplici asa si apoi lupti sa o schimbi dar pentru asta nu trebuie sa fii capos ,sa nu ai interese cu case ,sa nu fii grandoman si alte cele.Risti sa zapacesti o tara intreaga cu bostanul ala mare si capatanos !!!!

25 iunie 2018 8:56

Klaus Werner I. Sug EURO-poolla & #REZIST!

24 iunie 2018 23:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.