Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

«Nu vom căuta motive sau scuze pentru a nu le acorda europenilor statut de rezident», a declarat în Camera Lorzilor Sajid Javid, ministrul britanic de Interne. Dimpotrivă, ministrul respectiv s-a angajat la reducerea termenului de obținere a titlului de sejur permanent - care actualmente durează câteva luni - devenind o «chestiune de doar câteva zile».


Proceduri «simple, rapide și ușor de urmat» - aceasta este promisiunea făcută de ministrul britanic de Interne cetățenilor europeni care trăiesc în Regatul Unit și doresc să rămână și după finalizarea Brexit. Obținerea unui permis de sejur va costa 62 de lire sterline (74 de euro) de persoană. Concret, ministrul britanic de Interne promite înainte de toate reducerea termenului de obținere a titlului de sejur, care va deveni «o chestiune de zile», și nu până la șase luni ca în prezent. Promite crearea unei echipe formate din 1.500 de persoane care să ofere ajutor la completarea dosarelor. Candidații la obținerea titlului de sejur vor trebui, simplu, să prezinte un pașaport sau o carte de identitate și să ofere o dovadă de rezidență în Regatul Unit.

Integral pe Curierul National