Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În ultima vreme poate ai auzit și tu despre fluiditatea sexuală și te intrebi ce este acest termen și cum diferă de bisexualitate. Bisexualitatea înseamnă că ești atras de ambele sexe, femei și bărbați în același timp. Fluiditatea sexuală pe de altă parte înseamnă că chiar dacă nu ții cont de sexul persoanei cu care alegi să stai, ai momente în viață în care tinzi să preferi un anumit sex. Dacă la vârstă de 20 de ani, de exemplu, tinzi să petreci mai mult timp lângă bărbați, la 30 de ani acest lucru se poate schimba, și ești atras de prezența feminină.

"Definim fluiditatea sexuală ca o capacitate pentru o schimbare a atracției sexuale în funcție de schimbările de situație sau de condițiile din mediu sau de relație", spune Lisa Diamond, profesor de psihologie și studii de orientare sexuală la Universitatea din Utah.

Mai multe, pe Antena3.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.