Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O adolescentă sudaneză, Noura Hussein, condamnată la pedeapsa cu moartea pentru uciderea soțului ei în vârstă de 35 de ani într-un caz care a stârnit o revoltă internațională, a vorbit pentru prima dată despre căsătoria forțată și despre violul prin care a trecut.

CNN a obținut un interviu exclusiv de la tânăra care în prezent asteaptă rejudecarea într-o celulă din penitenciarul Omdurman, după ce a făcut apel la sentința de condamnare la moarte. Povestea adolescentei a pus un accent pe căsătoria forțată și pe violul marital din Sudan, unde vârstă legală de căsătorie este de 10 ani, iar violul marital nu este considerat o infracțiune.

Familia lui Noura a forțat-o să se căsătorească la vârstă de 15 ani cu toate că i s-a permis să termine școala. Trei ani mai târziu, după ceremonia de căsătorie, soțul ei a încercat să consume căsătoria. După ce a refuzat să facă sex cu el în "luna de miere", fata a spus că bărbatul a violat-o în timp ce membri ai familiei lui au ținut-o imobilizată. O zi mai târziu, soțul ei a încercat să o violeze din nou și ea l-a înjunghiat. Când s-a dus la părinții ei pentru sprijin, ei au dat-o pe mână poliției.

Guvernul sudanez nu a răspuns cererilor CNN de a-și exprima observațiile cu privire la acest caz. Interviul lui Noura a fost obținut de CNN și a fost tradus și ușor editat pentru claritate.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.