Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mult așteptata sentință în dosarul DGASPC a căzut ca o ghilotină pe gâtul actualei puteri: Președintele PSD Liviu Dragnea a fost condamnat cu executare. Dată în primă instanță, sentința nu este un capăt de țară pentru omul Liviu Dragnea – în fond va urma inevitabilul apel – dar este devastatoare pentru politicianul cu același nume. Previzibil este că PSD să se dea cu fundul de pământ și cu capul de pereți în primă fază, dar important este ce vor face a doua zi. Când, susține NAȚIONAL, tot pesedistul mai răsărit va calcula dacă prezența lui Dragnea în fruntea partidului îi va dăuna sau nu lui personal de acum înainte.

Liderul PSD, Liviu Dragnea a fost condamnat joi la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman,pentru instigare la abuz în serviciu, anunță ANTENA3. Liviu Dragnea a fost judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, în legătură cu angajarea la DGASPC Teleorman a două persoane, care de fapt lucrau pentru organizaţia PSD. El a fost achitat pentru fals intelectual. Decizia nu este definitivă.

Judecătorii care au decis condamnarea lui Liviu Dragnea sunt Ștefan Pistol, Constantin Epure, Geanina Arghir care au făcut parte și din completul care l-a achitat pe Călin Popescu Tăriceanu în dosarul de mărturie mincinoasă, precizează HOTNEWS. Ștefan Pistol a fost între judecătorii care l-au achitat, recent, pe fostul deputat PSD Sebastian Ghiță. În trecut, magistratul l-a achitat, în primă instanță, în trei dosare pe Gigi Becali. De asemenea, Pistol a judecat dosarul lui Ludovic Orban, făcând opinie separată, și susținând că liderul PNL trebuie condamnat cu suspendare. Pistol face parte și din completul care judecă dosarul în care acuzat este Gabriel Oprea. Constantin Epure a făcut parte din completul care a condamnat-o pe Elena Udrea în dosarul Gala Bute.

După aceaastă sentință presiunea va crește tot mai mult asupra partidului din exterior și nu va trece mult până când presiunile vor fi și din interior. În aceste condiții a fost convocat CEx al PSD pentru vineri 22 iunie 2016. Totuși, deocamdată PSD dă semen că rămâne strâns unit în jurul președintelui său.Guvernul României a emis un comunicat de presă, semnat de Viorica Dăncilă, în care a criticat decizia instanţei şi a precizat că preşedintele Camerei Deputaţilor a fost condamnat pentru o faptă prevăzută de un articol pentru care există deja o decizie a CCR că trebuie modificat, anunță ADEVĂRUL.

Premierul României, mesaj de susținere pentru Dragnea: ”Cred cu tărie în nevinovăţia preşedintelui PSD“.
Carmen Dan, mesaj pentru Liviu Dragnea: ”Poate face din nou istorie pentru PSD, împreună cu noi toți și având susținerea noastră”.
Rovana Plumb, declarație după condamnarea lui Liviu Dragnea: E inadmisibil să sacrificăm oameni și să frângem destine pentru a satisface presiunile politice ale unora“.

Și preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că Liviu Dragnea se bucură de prezumţia de nevinovăţie până în momentul unei decizii definitive a instanţei, anunță AGERPRES-. „Trebuie spus faptul că este o decizie în primă instanţă, ceea ce înseamnă că Liviu Dragnea se bucură în continuare de prezumţia de nevinovăţie, valabilă până în momentul unei decizii definitive a instanţei. Indiferent de sentinţa definitivă, vreau să subliniez importanţa continuării dezbaterii şi adoptării reformelor necesare pentru stoparea abuzurilor şi a încălcării drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor", a afirmat, joi, Tăriceanu, potrivit unui comunicat de presă transmis de ALDE.

Potrivit lui Tăriceanu, ALDE şi PSD vor continua să promoveze acele reforme necesare pentru asigurarea reformării Justiţiei şi "stoparea influenţei nocive a statului paralel".

Pe de altă parte însă, remarcă EVENIMENTUL ZILEI, fostul preşedinte Traian Băsescu îi cere liderului PSD, Liviu Dragnea, să renunţe la funcţia de şef al Camerei Deputaţilor, după decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul "DGASPC Teleorman". "Daddy, nu doresc nimănui să fie condamnat, dar tu ai o condamnare penală definitivă şi alta în primă instanţă. Pricepi că nu mai poţi administra discreţionar ţara şi că trebuie să demisionezi din funcţia de Preşedinte al Camerei Deputaţilor (al treilea om în stat)? Acum! La PSD n-aveţi decât să faceţi ce vreţi, dar, din a treia funcţie în stat, trebuie să pleci acum!", a scris fostul preşedinte, joi, pe pagina sa de Facebook.

Și fostul premier Victor Ponta, citat de COTIDIANUL, a scris pe Facebook: „Când ai o funcție publică sunt lucruri mult mai importante decât cariera personală/ eu am demisionat atunci când am fost inculpat (pe nedrept) ca să salvez PSD, Guvernul și regulile de drept în societatea românească/ după a doua condamnare Liviu Dragnea trebuie să se retragă dacă îl interesează soarta PSD, a Guvernului și a României. (…) exact pe 21 Iunie ( cu un an în urmă ) toți pesediștii au fost
traumatizați si umiliți de Liviu Dragnea să voteze moțiunea de cenzură contra Guvernului PSD Grindeanu/ iată că justiția le spală azi rușinea de atunci!”.

Câteva mii de oameni au ieșit joi seară, în Piaţa Victoriei, cerând demisia lui Liviu Dragnea, după condamnarea acestuia în dosarul angajărilor fictive la Protecţia Copilului Teleorman. Protestatarii adunaţi joi în faţa Guvernului au primit cu aplauze vestea condamnării la închisoare a liderului PSD.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să răspundeți la următoarea întrebare: Credeți că Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze de la conducerea Camerei Deputaților după condamnarea în primă instanță?


Comentarii

@ 23 iunie 2018 12:12 Băi băiețică, Bou e fiul lui taică-tu și al lui mă-ta, ai înțeles? Băi nea Talmudule, tu nu ești decât un slugoi infect al PSD-ului care te plătește pentru postările tale propagandistice împuțite, ca să arunci cu căcat peste opiniile generale din presă, numai pentru a-ți posta minciunile infecte și debile pentru a-l susține pe Dragnea și ceilalți pușcăriașii de la PSD-ul tău împuțit. Nu te mai bate cu cărămida-n pectoralii tăi concavi și debili, ca să arăți că tu provii din elita cultă, pentru că-n alte postări unde te dai drept alții, postezi niște înjurături execrabile și folosești un limbaj suburban teribil de infect. Violența mea verbală are scopul ei bine determinat, pentru că de exemplu dacă-i dai muie unui personaj politic influent pentru minciunile lui împuțite, în cazul în care individul cu pricina citește postarea mea care e a unui cetâțean de rând, va realiza mai repede faptul concret că nu poate minți la infinit prostimea, iar ca atare-și va schimba mentalitatea și comportamentul. Să fii și tu sănătos, problema e că un individ care-și vinde conștiința și propriile convingeri pentru un pumn de bani negri cum ești tu, nu merită decât scuipatul acestei națiuni. Deci, ia o muie nene și taci, filozofule constipat ce ești tu, iobagule cu patalama de om cetit și cult cum te pretinzi tu, dar nu prea ești!

23 iunie 2018 20:06

gaozar bolshevic depistat 12:12

23 iunie 2018 14:20

v, membru PSD Baga-mi-as paduchii in justitia romana!

23 iunie 2018 14:19

@@ Băiatule, ești un bou ignorant, prolix și vulgar. Necontenitele tale atacuri la postările mele îmi dau senzația neplăcută că tot calc în același căcat imund, dar mă și distrează faptul că te oftici intrun asemenea hal! Te asigur că limbajul vulgar și incapacitatea de a depăși nivelul ideilor tale puține și fixe iți dezvăluie pe deplin gândirea de tip agresiv și mojicia. Din partea mea să fii sănătos, dar e păcat că-ți risipești resursele de inteligență, care altfel nu-ți lipsesc, pe un asemenea tipar de gândire și de comportament!

23 iunie 2018 12:12

@ 22 iunie 2018 21:41 (2) La Liviu Dragnea pe care-l săruți în cur cu și mai mare elan tineresc muncitoresc revoluționar, dovezile pentru abuzul lui în serviciu cu angajarea celor două otrepe de la PSD la CJ Teleorman când Dragnea era tartor acolo au fost clare și demonstrate iar martorii și-au recunoscut vinovăția, plus vă fosta nevastă a lui Dragnea a plătit partea ei de pagubă la bugetul statului, deci Dragnea a fost condamnat pentru că a încălcat legile, e clar, idiotule? Lasă gargara aia bolșevicească împuțită cu statul securist, statul ăla paralel pe care-l tot invocăcați voi e numai o inchipuire pentru idioți. Muie, imbecilule! PS: Nu uita să te duci în vizită la ocnă la Dragnea și să-i faci cadou câteva kilograme de unguente anale, pentru că va avea nevoie acolo, că oricum o să-i spargă găoza viețarii cei mai virili de la ocnă. Punct!

23 iunie 2018 1:34

@ 22 iunie 2018 21:41 (1) Să înțelegi și tu că ești un idiot răspândac al PSD-ului împuțit! Băi belitule, lasă garagața cu trimiterea în urmă cu 4 milenii, că noi nu trăim în trecut, nici măcar în trecutul de dinainte de 1989 când legile erau numai pentru pulime, nu și pentru nomenclatură. E de admirat entuziasmul și pofta cu care-l săruți între buci pe celălalt pușcăriaș notoriu al PSD, respectiv ocnașul Adrian Năstase, că ăla a fost el jmecher dar tot l-au prins cu ocaua mică și cei 400.000 dolari mită primiți de la mătușa lui Tamara din China, care să recunoaștem are un nume al dracului de egiptean, pardon de chinezesc. E drept că imbecilul ăla de Dan Șova mugea pe sticla haznalelor varanului cum că banii din poza apărută-n ziar cu dolarii ăia, care fie vorba-ntre noi era doar o poză a unui fotograf ce arăta niște dolari și nu neapărat banii lui Năstase, deci Dan Șova grohăia cum că banii respectivei mite nu fuseseră nici măcar tipăeriți la data când Năstase era trimis în judecată, același Dan Șova care a fost condamnat recent, dar oare tot politic?

23 iunie 2018 1:34

Să înțeleagă cine ce vrea! Cu mai bine de 4 000 de ani în urmă, Egiptul antic avea un sistem juridic uimitor de complet și de bine organizat. Cu o excepție. Cei care erau judecați intrau în tribunal cu statutul de acuzat, urmănd ca în fața judecătorilor să-și dovedească nevinovâția, ci nu acuzatorul să-i dovedească vinovăția! Egiptenii nu ajunseseră să descopere principiul prezumției de nevinovâție, care este cheia de boltă a justiției moderne. Cazul Dragnea trebuia oricum lămurit. Felul cum a decurs însă treaba, dovedește că s-a dat o SENTINȚĂ POLITICA, fără probe, așa cum s-a dat și pentru Adrian Năstase. O asemena sentință s-a dat ca o oportunite politică, fără probe certe, ceeace este mai barbar și mai rudimentar decât în Egiptul antic! Cei vechi aplicau un principiu unanim acceptat la vremea respectivă, cei doi judecători români au decis în mod constient împotriva principiului de bază al prezumției de nevinovîție. Să sperăm ca la recurs vor judeca judecători neredevabili statului securist, care nu vor abdica de la principiile juridice.

22 iunie 2018 21:41

Vasile Mircea Tot "pesedistul mai rasarit" a calculat deja ca e bine sa ramana Dragnea in funtea partidului si-n fruntea Camerei Deputatzilor ca are sigurantza ca justitzia va fi amputata, procurorii calaritzi si judecatorii timoratzi...asa ca SPAGILE si PARAINDARATELE vor fi sigure si nestingherite, dosite in conturi bancare din paradisuri fiscale....iar el "pesedistul mai rasarit" aflat in functzii administrative poate ajunge la rangul de Baron...

22 iunie 2018 17:35

alupigus, fiu de parlamentar PSD de Teleorman Dragnea are pula mare. Va fute-n cur toata puscaris.

22 iunie 2018 11:48

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.