Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un proiect de regulament prevede ca gradul maxim de îndatorare, adică raportul dintre veniturile celui care solicită credit și rata împrumutului, să scadă drastic, ceea ce ar însemna că mai puține persoane se vor califica pentru un împrumut.

Banca Națională a României nu își asumă integral proiectul de regulament care prevede limitarea drastică a gradului de îndatorare, însă admite că riscul de nerambursare a creditelor (generat de creșterea abruptă a împrumuturilor acordate de bănci) este cel mai important risc la care este expusă economia.

Potrivit unei anexe din proiect, gradul maxim de îndatorare la credite de consum în lei este de 30% în cazul împrumuturilor cu dobânda fixă şi doar 25% pentru cele cu dobândă variabilă.

Integral pe România LiberăComentarii

Serban Buscu Altfel spus, (cealaltă) jumătate dintre români riscă să ia credite (de la jidani, n.m.) cu consecinţele de rigoare ... Cu respect, SB

22 iunie 2018 0:30

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.