Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat joi la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman,pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru fals intelectual.

UPDATE 18:05:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a început să dea primele sentințe în dosarul în care Liviu Dragnea a fost judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, în legătură cu angajarea la DGASPC Teleorman a două persoane, despre care de fapt lucrau pentru organizația PSD:

Floarea Alesu, fostă directoare DGASPC Teleorman: condamnată la 3 ani şi 7 luni cu executare

Rodica Miloş, fost director economic la DGASPC Teleorman: 3 ani cu suspendare pentru abuz în serviciu

Şefu Olguţa, , fostă directoare adjunctă DGASPC Teleorman: condamnată la 3 ani cu suspendare

Ionel Marineci, fost şef serviciu DGASPC Teleorman, condamnat la 3 ani cu suspendare

Valentina Marica, fost șef al Complexului de recuperare și coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei: 3 ani cu suspendare

------------------------

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pronunţă, joi, la ora 17.45, o primă decizie în dosarul DGASPC Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, în legătură cu angajarea la DGASPC Teleorman a două persoane, care de fapt lucrau pentru organizaţia PSD.

Pronunţarea sentinţei în acest dosar a fost amânată de mai multe ori, ultima dată fiind pe 8 iunie, când judecătorii au motivat că au nevoie de timp pentru a studia concluzii scrise depuse de o parte dintre inculpaţi.

La ultimul termen al procesului din 15 mai, procurorul de şedinţă a cerut pentru Liviu Dragnea pedepse orientate spre mediu prevăzut de lege, respectiv şapte ani şi şase luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi doi ani şi şase luni pentru instigare la fals intelectual.

De asemenea, în cazul liderului PSD, procurorul a susţinut că se impune constatarea că faptele din acest dosar sunt concurente cu cele din dosarul "Referendumul", în care Dragnea a fost condamnat la doi ani cu suspendare, astfel impunându-se anularea suspendării şi transformarea într-o pedeapsă cu executare.

Tot pedepse spre mediu au fost solicitate pentru Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman, şi Rodica Miloş, fost director executiv adjunct al DGASPC Teleorman, pentru acuzaţiile care li se aduc.

Pentru Constantin Claudiu Balaban, şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei din municipiul Alexandria, Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei, şi Valentina Mirela Marinca, la data faptelor şef al Complexului de recuperare şi coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei, anchetatorii au solicitat, având în vedere că au recunoscut faptele, pedepse orientate către minimum pentru acuzaţiile din dosar.

Totodată, în cazul inculpaţilor care au dorit judecarea în procedură simplificată - Anisa Niculina Stoica, Adriana Botorogeanu (cele două angajate la DGASPC Teleorman despre care procurorii spun că lucrau de fapt la sediul Organizaţiei judeţene PSD Teleorman) şi Nicuşor Gheorghe, la data faptelor şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare -, DNA a cerut ca aceştia să fie condamnaţi la o pedeapsă orientată către minim.

În schimb, în cazul fostei soţii a lui Dragnea, Bombonica Prodana, procurorul a solicitat încetarea procesului, după ce aceasta a achitat prejudiciul în cauză.

Pe latură civilă, DNA a apreciat că fiecare inculpat trebuie să contribuie la repararea prejudiciului adus DGASPC Teleorman.

Avocatul lui Liviu Dragnea, Marian Nazat, a susţinut că niciun martor din dosarul DGASPC Teleorman nu spune să fi auzit de vreo instigare a lui Dragnea şi că acesta nu era abilitat să controleze Direcţia.

De asemenea, apărătorul a solicitat instanţei să aibă în vedere faptul că persoana despre care se pretinde că ar fi instigat-o Liviu Dragnea, respectiv Anisa Niculina Stoica, a precizat că nu a fost determinată în niciun fel să se angajeze şi să efectueze atribuţiile de serviciu în altă parte.

Liviu Dragnea le-a solicitat magistraţilor să fie achitat, iar în ceea ce priveşte o eventuală obligare a sa de a efectua muncă în folosul comunităţii, el a arătat că face acest lucru de 20 de ani.

"Am afirmat cu tărie nevinovăţia mea. Nu am comis absolut niciuna dintre faptele, presupusele fapte, pe care DNA le-a aruncat în rechizitoriu. În ceea ce priveşte munca în folosul comunităţii, eu am fost foarte clar. Am spus că sper să nu se ajungă acolo, am solicitat achitarea şi am mai spus că eu muncesc în folosul comunităţii de peste 20 de ani", a spus Dragnea la finalul procesului.

Dosarul a fost trimis în instanţă de DNA în iulie 2016, iar procesul a început pe fond în ianuarie 2017.

Pe parcursul procesului, Adriana Botorogeanu, Gheorghe Nicuşor şi Anisa Stoica şi Ionel Marineci au optat pentru a fi judecaţi prin procedura simplificată, care presupune recunoaşterea vinovăţiei şi scăderea cu o treime a pedepselor, însă ultimul dintre ei s-a răzgândit.

Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul Organizaţiei PSD Teleorman.

În decembrie 2013, procurorii au înregistrat o sesizare din oficiu cu privire la faptul că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, proceda la menţinerea ilegală în posturi a două angajate de la DGASPC Teleorman, Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman.

DNA susţine că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.

Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.


Comentarii

oracol URAAAAAAAA...!!!! Cade guvernu lu Dragnea si vine guvernu "meu" sa mai taie din salariile uriase ale bugetarilor (cei mai multi de dreapta!) sa creasca la toti salariatii impozitul progresiv pe salarii la un mediu ....30 %, sa impoziteze pensiile "speciale" si sa "aduca" la ..loc TVA & accize, ca "sa fie" bani de dat la firmele de casa pt orice ( da` sa nu se vada nimic din ce s-a contracat !) si sa ramana si un loc important pt un parandarat "hotarat" !!!!

22 iunie 2018 17:42

Puscariasul Dragnea sa ne sugi pula de jeg postac Psd-ist Ghe Craioveanu ,,care tu esti jegul din Neamt mana derepta a puscariasului Dragnea..care folosesti mai multe nume false pe net sa o fut pe ma-ta in gura ca a cacat un bou ca tine,,

22 iunie 2018 15:05

v, membru PSD Ghiolbanis, heterosexual notoriu, a fost ofiter nazist in tinerete. Al draku, se spala des si vorbeste gramatical baga-mi-as paduchii-n gura lui!

22 iunie 2018 9:08

Viorel Gabor Interlopul Dragnea v-a scapa cu ajutorul Clanului Infractzional al Baronilor PSD-isti chiar daca vor arunca tzara-n aer...Viseaza totzi ca SPAGILE si PARAINDARATELE sa curga nestingerite de procurori si justitzie...sa doseasca lingouri de aur si tablouri de arta valoroase...ca Valcov...

22 iunie 2018 8:52

Adrian Nastase v, pe tine doar m-as pisha

22 iunie 2018 0:56

John Era sa uit: Domnule Craioveanu, frumos punctat de data aceasta . Ionut Petre tot respectul pentru replica. Asa trebuie purtata o discutie intr-o tara normala cu oameni normali la cap, chiar daca parerile sunt diferite.

22 iunie 2018 0:55

John Si cu acestea spuse s-a mai scris inca o pagina din istoria "zbuciumata" a marelui partid PSD. Partea proasta e ca nu tot ce zboara se mananca , mai pe scurt, maiorul Dragnea va fi scos pe linie moarta, astazi a fost ultima lui zi la butoane, dar nu va face nici macar o zi de puscarie , asta fiind vestea buna pentru simpatizantii tipului cu mustata. Vestea proasta este ca PSD se va dezmembra si va fi foarte curand istorie. In zilele urmatoare se va cere suspendarea Presedintelui , va fi picatura care va umple paharul, lumea va iesii pe strazi va fi putin haos, mai ales ca un condamnat nu poate cere demisia unui Presedinte, nu stiu daca intelegeti ce vreau sa spun. Colegii de munca, judecatori, avocati , procurori , etc ai domnului Dragnea , il vor albi in maximum doua saptamani si la final toata lumea va fi happy. Oalele sparte le vor platii in schimb doamnele din PSD, uneori ma crucesc cand vad cat de naivi pot fi oamenii in disperarea lor de a fi pusi in posturi de conducere. Doamna Dancila, luati-va concediu , macar doua saptamani , pana va schimba astia si pana data viitoare, adica peste o mie de ani, puneti mana pe o carte si mai cititi si dumneavoastra macar cateva nuvele, poezii, poate va ajuta la ceva.

22 iunie 2018 0:47

Adrian Nastase alupigus, imi placi enrom. T-as fute-n cur!

22 iunie 2018 0:36

v Nu cunosc faptele decit din presa si tv, dar ma intreb oare justitia noastra de cit timp are nevoie sa judece un dosar, relativ simplu? Vad ca sint f multi care-l condamna pe Dragnea. Din cite stiu la fel a procedat si Javra Ordinarade a "disparut" flota. Cind esti sef, dai un ordin verbal subalternilor ce au de facut, iar acestia executa ca sa-si mentina postul, invocind diverse "motive" legale. Asta este un obicei vechi si destul de raspindit.

22 iunie 2018 0:10

Puscariasul Dragnea sugi pula imputit de postac Psd-ist cine te mai plateste daca puscariasul Dragnea merge la puscarie zi mai ordinarule Ghe Craioveanu,,

21 iunie 2018 22:12

Gicu Prea mica pedeapsa. Poate la recurs sa se dubleze sentinta! DEMISIA, sa aiba timp sa-si linga ranile!

21 iunie 2018 21:46

a lu` pigus, fiu de parlamentar PSD de Teleorman si, da, sunt gaozar

21 iunie 2018 21:23

a lu` pigus Nu va bucurati prea tare de raul altuia ! Viitorul va...atarna si voua in fata ! Nici nu va salut ! Alupigus !

21 iunie 2018 19:54

@ 21 iunie 2018 18:56 Amice, teoria ta e cât de cât corectă, dar are la final o mare eroare. NU toată clasa politică poartă responsabilitatea. Iar responsabilitatea pe care o invoci tu, despre ce e de fapt? E vorba despre responsabilitatea ruinării României și batjocuririi națiunii prin dărâmarea la nivel național a unităților economice, fabrici și uzine construite de Ceaușescu? Pentru că responsabilitatea pentru ruinarea și batjocurirea României revine numai lui Ion Ilici Iliescu și PSD-ului, atât. Cea mai mare parte a acestui proces de ruinare și batjocurire a României de către neo-PCR-ul lui Iliescu a avut loc între 1990-1996, continuată între 2000-2004 și terminată între 2004 și 2008, pentru că și fostul PDL tot din PSD și FSN a provenit. Defunctul PCR a renăscut sub forma FSN și s-a ramificat în PSD și PDL și sateliții lui, UNPR, PRM, etc. Tot ce ține de FSN și PSD e responsabil pentru ruinarea României, deci nu chiar toată clasa politică, din care numai un singur partid istoric tradițional NU a guvernat singur niciodată această țară, din păcate. Deși PNL a participat la o guvernare idioată alături de PSD între 2012 și 2015, Crin Antonescu NU a lăsat PSD-ul să-și facă de cap în totalitate, dar NU a putut face mai mult pentru că Ponta era premier și conducea guvernul, iar rezultatul a fost înglodarea României în alte datorii externe de alte 30 miliarde euro. Iar Crin Antonescu și PNL au fost dați afară de la guvernare de către PSD și de către Ponta undeva prin 2013, nu mai știu precis data. Asta e realitatea!

21 iunie 2018 19:13

vvv badea mircea mai vii la impins?

21 iunie 2018 19:00

Socotitorul Stimati comentatori! Nu va bucurati prea tare pentru ca societatea romaneasca e impartita in trei part. Prima parte este cea care a bus mana nu numai pe putere ( acum sau alta data) dupa caderea comunismului, ba a reusit sa fure averea ramasa. Acestia se incapataneaza sa fure in continuare si de aceea se tin legati de putere. A doua parte sunt cei avizati, multi dintre ei tineri, dar si mai varstnici. Cei mai batrani isi dau seama ca rezultatul muncii lor din perioada comunista a fost furata, iar cei tineri isi dau seama ca acesti indivizi aflati la putere le fura viitorul. Cea de-a trea parte, care din pacate e destul de mare, este o masa amorfa fara un orizont de intelegere, care nu-si da seama ce i se intampla si se multumeste s-o duca de azi pe maine. Aceasta structura, cu ponderi diferite, se gaseste si-n institutiile statului, incepand cu cele de forta, justitie, din invatamant, din sanatate etc. Daca ati analiza bine ati constata ca nicio tara fosta comunista n-a trecut prin asemenea incercari si asemenea dezbinari. Toata clasa politica de dupa 1989 poarta responsabilitatea.

21 iunie 2018 18:56

Secundum artem! O Tempora! Nu se poate! Și totuși se poate? Nu-mi vine să cred ochilor! De fapt era de așteptat, dar era cu schepsis tărășenia, pentru că justiția poate fi influențată, dar NU mai e cazul acum. Scenariul se repetă, Liviu Nicolae Dragnea calcă pe urmele lui Adrian Năstase, cel care se visa și el președinte al României pentru un deceniu ca Ion Iliescu, unde mai punem și faptul că lui Adrian Năstase i se netezise calea de către PSD care modificase durata mandatului prezidențial la 5 ani de la cei 4 ani obișnuiți. Sărmanul Dragnea, n-a mai ajuns nici măcar în postura de a fi candidat al PSD la președinție, era pe vine ce-i drept, dar o să fie coleg cu Dan Șova la ocna de la Rahova, sau va fi găzduit de celula VIP de la Jilava unde Adrian Năstase și-a dus și el veacul la ocnă cu repetir însă, reverberându-și de două ori sejurul de la ocnă. Nu-i nimic! Acum că lucrurile sunt clare, Liviu Nicolae Dragnea va putea purta zeghea de ocnaș preferată făcută de Giorgio Armani, iar viețarii de la ocnă o să-l fută-n cur și pe el și pe Dan Șova până o să le facă ochii ca sarmaua, sau ca cepele, că tot e la trend, pardon la modă. Acum e iarăși doliu național la Antena 3, unde toți vor lătra a pustiu, iar Mircea Badea nu mai știe nici el ce șpiel-hozăn să îmbrace pentru a comemora evenimentul trimiterii la ocnă a tartorului de la PSD, Liviu Nicolae Dragnea. Sărmana domnișoară Irina, țiitoarea lui Dragnea va fi antrenată și instruită cum să-i arunce chiftele cu praștia peste zidurile crenelate ale ocnei iubițelului ei drag și mult iubit. Să-i urăm din toată inima lui Liviu Nicolae Dragnea un sincer și din inimă La Mulți Ani! cu executare și la cât mai mulți ani după gratii la ocnă.

21 iunie 2018 18:53

gica ,contra Felicitari judecatorilor(sau judecatoarelor) !!!!!!!!!!!!!!

21 iunie 2018 18:45

Puscariasul Dragnea uuuuuuuurrrrrrrraaaaaaaa la condamnat pe escroc in sfarsit

21 iunie 2018 18:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.