Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Diana Păun, consilier de stat la Administraţia Prezidenţială, consideră că trebuie să fie integrată abordarea în ceea ce priveşte afecţiunile mintale.

"Abordarea vizavi de afecţiunile mintale trebuie să fie una integrată. Aceasta presupune, pe de o parte, abordarea dintr-o perspectivă multiplă - aceea a specialiştilor, a autorităţilor şi a pacienţilor. Pe de altă parte, abordarea trebuie să aibă în vedere incidenţa bolilor psihice, tratamentul, accesul la medicamente, asigurarea calităţii vieţii persoanelor diagnosticate cu boli mintale şi nu în ultimul rând eliminarea discriminării şi stigmei. Diagnosticarea şi tratamentul revin comunităţii medicale. Accesul la tratament este responsabilitatea factorilor de decizie, asigurarea cadrului legislativ adecvat şi a finanţării necesare fiind esenţiale pentru ca medicii să poată să diagnosticheze şi să trateze corect pe cei cu afecţiuni mintale. Echitatea şi calitatea vieţii presupun atât acces la tratament adecvat, cât şi eliminarea discriminării şi a stigmatizării cu care se confruntă de obicei persoanele diagnosticate cu schizofrenie şi familiile lor", a afirmat medicul, joi, într-o conferinţă de presă privind situaţia pacienţilor români diagnosticaţi cu afecţiuni mintale.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.