Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cu o producție de gaze naturale în declin și fără conducte de legătură cu vecinii, România va ajunge să importe gaze naturale de la ruși tot mai mult și tot mai scump. Investițiile în noile descoperiri și în interconectări sunt absolut necesare.

Rezervele certe de gaze naturale erau, în 2015, de 101 miliarde metri cubi, ceea ce, la ratele actuale de consum și de înlocuire a producției, înseamnă că se vor epuiza în următorii 15-20 de ani. Pentru dezvoltarea de noi resurse de gaze naturale și pentru creșterea gradului de recuperare din zăcămintele existente sunt necesare în continuare, investiții substanțiale. Lucrările de explorare din Marea Neagră au arătat zăcăminte importante de gaze naturale, evaluate în prezent de autoritățile din domeniu la circa 200 miliarde metri cubi. Companiile care au finalizat deja explorarea și se pregătesc să ia decizia finală de investiție, în toamnă, cer însă ca până atunci să fie adoptată legislația care reglementează operațiunile offshore, dar și să li se garanteze un cadru fiscal stabil în perioada derulării investiției. În Parlament, însă, deocamdată, lucrurile bat pasul pe loc.

Scenarii de risc

Potrivit specialiștilor, exploatarea resurselor interne este absolut necesară pentru a nu fi vulnerabili în aprovizionarea cu gaze. „Viitorul poate fi o provocare”, a declarat Vasile Iuga, fost Country Managing Partner în cadrul companiei de consultanță PriceWaterhouseCoopers, autor al unui raport privind perspectivele gazelor naturale în România, prezentat ieri.

Integral pe România LiberăComentarii

ariciul Ba da prosti mai sunteti.si plini de noutati.Voi nu vedeti ca tot ce mai merge in tara asta e sortit pieirii?Ba idiotilor?Eu sunt pensionar de conditii grele,speciale,si de mult ma gandesc la planul B cand pensia imi va fi taiata ori suspendata total de jigodiile care ne conduc,fiindca va veni si vremea aia.Fiindca nu se poate ca 60 % din cetateni sa fure,30 % sa fie intretinuti nu stiu de cine si 10% sa huzureasca pe banii tuturor.Munca?Cine munceste ?in tara noastra?GLUMITI NU?

21 iunie 2018 10:54

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.