Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Jandarmeria Capitalei anunţă că persoana care a agresat fizic la protestul din faţa Palatului Parlamentului a fost identificată şi condusă la secţia de poliţie pentru a fi audiată şi a se lua măsurile legale care se impun.

Este vorba despre un tânăr de 26 ani.

"Jandarmeria nu va tolera acte sau gesturi care pun în pericol siguranţa persoanelor sau care tulbură ordinea publică. De asemenea, cu privire la atribuţiile jandarmilor care execută paza Palatului Parlamentului precizăm că, în conformitate cu HG 1486 din 2005, anexa 1, jandarmii au obligaţia de a supraveghea intrările situate pe perimetrul exterior şi asigurarea ordinii şi liniştii publice în spaţiul dintre perimetrul exterior şi clădirea palatului. Pentru zonele care nu sunt în competenţa directă a Jandarmeriei Române, instituţia noastră poate interveni doar la solicitare", se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei.

Aproximativ 100 de persoane au protestat faţă de coaliţia de guvernare, în faţa Palatului Parlamentului, în zona Parcului izvor.

Oamenii poartă steaguri tricolore şi vuvuzele şi scandează: "PSD, ciuma roşie!", "DNA să vină să vă ia!", "Demisia!", "Penalii, penalii!", "Parlament de hoţi şi de mafioţi!", "Uniţi salvăm toată România!".

Aceştia au întins pe spaţiul verde bannere cu mesaje precum: "Referendum", "Demisia", "Curtea Corupţilor din România".

În debutul acţiunii, mai mulţi protestatari l-au huiduit şi împins pe deputatul Nicolae Bacalbaşa, care traversa Parcul Izvor. Parlamentarul a fost, în cele din urmă, escortat de jandarmi până la staţia de metrou Izvor.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.