Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Românii sunt din nou la coada Europei în privința puterii de cumpărare. Nici la capitolul Produsului Intern Brut pe cap de locuitor nu stăm mai bine. România are al treilea cel mai scăzut nivel din Uniunea Europeană, conform datelor publicate de Biroul European de Statistică.

Puterea de cumpărare din România este a patra cea mai scăzută din UE. Consumul individual efectiv, un indicator care arată bunăstarea gospodăriilor, este de 68% din media europeană. Pe primul loc se află Luxembrug cu 130%, urmată de Germania, cu peste 120% şi Austria, cu peste 110%. Sub România sunt plasate doar Ungaria, Croaţia şi Bulgaria.

Cât priveşte Produsul Intern Brut pe cap de locuitor ţara noastră, este la coada Europei şi la acest capitol. PIB-ul României este de doar 63% din media din Uniunea Europeană. După noi se află Croaţia, cu 61%, şi Bulgaria, cu 49%. Doar 11 state au un PIB pe cap de locuitor care depăşeşte media europeană. În top se află Luxemburg cu un PIB de peste 250%. Urmează Austria cu 128% şi Germania cu peste 120%.


Comentarii

Mihnea Biroul European de Statistică. de ce nu mentioneaza ca romanii au de zece ori mai mic salariu comparativ cu UE si ACELEASI PRETURI la combustibili si electricitate, ca si la alte produse-chiar mai mari- pentru ca ni le vand occidentalii?????? Au ochi de sticla aia de acolo?

20 iunie 2018 15:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.