Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Coaliţia PSD-ALDE a trădat ţara, votând cu o viteză uluitoare 378 de amendamente aduse Codului de procedură penală într-o şedinţă prelungită. Dacă preşedintele României promulgă Codul sau dacă apare din neant o ordonanţă de urgenţă care să-l catapulteze în Monitorul Oficial, din acel moment Dragnea şi Tăriceanu au scăpat de toate grijile cu justiţia. Şi mulţi alţii, împreună cu ei.

Dacă prin modificările la Codul Penal, votate deocamdată doar de Senat, intenţia Parlamentului este de a favoriza faptele comise de demnitari şi funcţionari publici, modificările aduse Codului de Procedură Penală, votate de ambele Camere şi semnificativ mai favorabile făptuitorilor, sunt de natură să încurajeze absolut toate infracţiunile din Codul Penal, susține ADEVĂRUL. Majoritatea parlamentară PSD-ALDE-UDMR a votat noua formă a legii până aproape de miezul nopţii, în condiţiile în care raportul Comisiei Iordache număra 315 pagini, iar parlamentarii PNL şi USR anunţaseră că nu au apucat să citească nimic.

Adoptat de Parlament la miez de noapte și cu încălcarea Regulamentului Camerei Deputaților, noul Cod de procedură penală va fi atacat la Curtea Constituțională atât de USR cât și de PNL. Obiecțiile și protestele Opoziției au fost reduse ca de obicei la tăcere și plenul a lălăit-o în timp ce Comisia Iordache dădea zor la votarea ultimelor modificări și redacta în viteză raportul. Un raport evident necitit de niciunul dintre deputații care au votat „pentru” la această lege, afirmă NAȚIONAL.

Proiectul a fost adoptat cu 175 voturi ”pentru”, 78 ”împotrivă” și o abținere. Actul normativ a fost votat de PSD, ALDE, UDMR și un parlamentar PMP. PNL, USR și PMP au votat împotrivă. Ședința de plen s-a desfășurat în absența lui Liviu Dragnea și a  fost condusă de vicepreședintele Camerei Deputaților  Gabriel Vlase (PSD), cel care, amintește COTIDIANUL, a fost propus de președintele Klaus Iohannis la șefia Serviciului de Informații Externe (SIE).

Proiectul de modificare a Codului de procedură penală aprobat de Camera Deputaților va fi contestat de PNL și USR la Curtea Constituțională. În cazul amânării intrării în vigoare, Guvernul PSD ia în calcul emiterea unei ordonanțe de urgență, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. În cazul în care CCR respinge legea sau doar anumite articole, actul normativ se va întoarce în Parlament, fiind deja programată o sesiune extraordinară, în primele zece zile ale lunii iulie.

În cazul în care CCR dă undă verde, legea va fi trimisă la promulgare președintelui Klaus Iohannis, care poate sesiza și el CCR, neexistând o limită pentru sesizarea acestui for. De altfel, precizează JURNALUL NAȚIONAL, șeful statului a dat ieri un prim semnal în acest sens. „Rezultatul m-a întristat și mă întristează. PSD încearcă să amputeze puterile Justiției. Dacă am avut legile Justiției care m-au nemulțumit profund, acum vedem ceva nemainîntâlnit, acum majoritatea PSD votează legi cu dedicație pentru șeful lor, pentru Liviu Dragnea. Este inadmisibilă această abordare”, a declarat Klaus Iohannis.

Liderul USR Dan  Barna a declarat, după vot,  că România a devenit un „rai al infractorilor”, în care femeile violate vor fi nevoite să de declaraţii privindu-i în ochi pe agresorii lor, iar dacă cineva face evaziune fiscală sau spălare de bani, ”este liber să plece în Costa Rica”, pentru că autorităţile nu îl vor mai putea aresta preventiv, anunță EVENIMENTUL ZILEI. ”Este o coaliţie toxică pentru România! Este o zi extem de tristă pentru România. Consecinţele vor fi greu de evaluat. Sunt create condiţii să scape nu doar corupții, ci şi violatorii sau criminalii”, a afirmat Raluca Turcan (PNL).

Hai totuși să nu fim ipocriţi şi să recunoaştem: din ziua în care PSD s-a ales, în 2016, cu scorul acela dătător de frisoane, aproape toţi ne-am gândit că politicienii cu bube-n cap îşi vor face o soartă mai bună, găsind soluţia/alifia salvatoare; cel puţin, în ceea ce-l privea pe Dragnea şi apropiaţii, cu siguranţă. Dar, arată GÂNDUL, de la a-ţi rezolva o problemă, ţie şi apropiaţilor, până la a-ţi expune naţia, în calitate de victimă colaterală, e o cale atât de lungă…

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă exprimați opinia: Sunteți de acord cu modul în care coaliția PSD-ALDE a modificat Codul de procedură penală?Comentarii

Moarte Psd-ului ai aparut baga-me-as pula in gura ma-ti de jeg de postac platit de penali Pdd Ghe.Craioveanu,,, si ce a facut Macovei cu Boc si au dat legii pt ei ca aveau dosare baga-me-as pula in ma-ta nu vezi diferenta care e astazi cand puscariasul Dragnea ii pune pe analfabeti de Nicolice si Iordache sa faca legii penale

21 iunie 2018 10:15

@ 20 iunie 2018 23:49 Băi șobolanule, mai bine ia tu o muie că e gratis, nu costă nici măcar 1 leu, sugaciule.

21 iunie 2018 1:16

Bai USR-stilor si Sorosistilor va dau 1 leu, ma puteti pupa-n c.u..r. fara sa va aplecati?

20 iunie 2018 23:49

@ 20 iunie 2018 23:16 și 20 iunie 2018 13:00 Băi Pulă bleagă, nu te mai forța să lingi și să săruți în cur PSD-ul tău bolșevicesc împuțit, care a mărit salariile și pensiile minime cu 5 lei din cei 125 mărire, că din cei 125 de lei mărire, 120 de lei s-au întors prin grija Olguței Vasilescu la bugetul de sta, mâncai-ai bijboaca Olguței și pula lui Dragnea ca desert. Băi nea Talmudule, tu ori ești Adrian Năstase cu spume la gură, ori ești Cornel Nistorescu recrutat de PSD pentru un pumn negru de bânet. În altă ordine de idei, realitatea e cu totul alta și e mult mai sumbră. Anume ori de câte ori PSD-ul a guvernat singur sau în alianțe România, acest neo PCR împuțit a ruinat țara înglodând-o-n datorii externe de peste 70 de miliarde euro din totalul datoriei externe a României care acum e peste 85 de miliarde euro și crește vertiginos. Numai guvernul Ponta a înglodat România în alte datorii externe de alte 30 de miliarde euro în numai 3 ani de zile. Băsescu a înglodat și el țara-n datorii de alte 20 de miliarde euro cu PDL-ul lui care tot din FSN și PSD a provenit, asta e trista realitate, așa că ia o muie și nu mai lătra aici schelălăind desre trădători de țară, pentru că tu ești unul din acei împuțiți trădători de țară, imbecilule!

20 iunie 2018 23:48

Adevarat va spun voua! Pe individul care-l agresează pe dr. Bacalbașa, cel vopsit blond și cu șapca cu cozorocul pe spate, îl cunosc din Piața Universității 1990. În clipa asta, este în Piața Victoriei și urlă la megafon: "Nu scăpați!". Face parte din Asociația 21 Decembrie și este omul Securității. În disperare de cauza, Statul Paralel va recurge la violențe ca să o salveze pe Kovesi și tot sistemul ocult de putere. E disperare mare, tot eșafodajul Soros începe să se clatine! Ofițerii patrioți din instituțiile de forță trebuie să dejoace acest plan de aruncare a țării în anarhie! PS Consider că alertă cu otravă din Herăstrău intră tot în același scenariu diversionist, care acoperă inclusiv presiunile președinției în cazul judecătorului CCR Petre Lăzăroiu, care a fost "sfătuit" să-și dea demisia pentru ca să-i facă loc unei demente care calcă pe Constituție cum calc eu pe pedala de la coșul de gunoi.

20 iunie 2018 23:16

@@Und erau îngerașii !!!! Wow, ce disociere criminal de cultă și de inteligentă faci tu între greaca veche și elina modernă pen'că „e” mult diferite! Profundă este și observația că „opera” celor trei mari autori greci amintiți de tine (că au mai fostără și ații mai mici) „face parte din genul dramatic” (ce noroc că ne-ai luminat!) și „este numită tragedie” (altă precizare fundamentală, deși Aristofan a scris comedii, dar tot în genul dramatic!). Dar concluzia finală (vorba ceea, „finis coronat opus”) este de-a dreptul ebluisantă și sună exact așa: „Pe scurt, tragedia greacă sau antică”. Adică o propoziție întradevăr scurtă, fără virgulă și chiar fără subiect sau predicat, oricât ar fi ele de subînțelese! Nu mai contează că tragodii, comedii, sau alte forme de teatru (unele cu conținut magic sau religios) au avut și alte popoarei antice. Concluzia nu poate fi, amice, decât că, dacă eu sunt un biet sfertodoct, tu ești un sfărtai, deci o câtime, de sfertodoct! Nu mai pun la socoteală vulgaritatea și obrăznicia specifice prostului fudul și nici faptul că adevăratul motiv al injuriilor tale imunde este acela că nu ai avut cu ce să combați partea politica a comentului meu.

20 iunie 2018 19:28

@Und erau îngerașii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mai pula de semidoct, limba folosita de Sofocle, Euripide și Eschil se numeste astazi greaca veche, pentru ca este mult diferita de cea contemporana. Opera lor, care face parte din genul dramatic, in proza sau in versuri, este numita tragedie. Pe scurt tragedia greaca sau antica. Nu te da destept cand esti prost!! Stai in banca ta, sfertodoct ce esti!

20 iunie 2018 16:48

@20 iunie 2018 13:00 Mai pula de semidoct, limbafolosita de Sofocle, Euripide și Eschil se numeste astazi greaca veche, pentru ca este mult diferita de cea contemporana. Opera lor care face parte din genul dramatic, in proza sau in versuri, este numita tragedie. Pe scurt tragedia greaca sau antica. Nu te da destept cand esti prost!! Stai in banca ta, sfertodoct ce esti!

20 iunie 2018 16:44

alupigus, fiu de parlamentar PSD de Teleorman Dragnea nu face autostrazi si nici metrou dar fute-n cur statul roman, NATO, UE, PE, SRI, SPP, SIE, etc.

20 iunie 2018 14:43

Ma intreb @Vasile Mircescu, "Dati-i in vileag in presa." Ma intreb, care presa ? Presa lichelei imbatranite a lui Cristoiu ?

20 iunie 2018 13:04

Und erau îngerașii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Măi troglodiților care vă văicăriți mai abitir decât bocitoarele din tragedia greacă veche, voi vorbiți?! Mă, voi postacii și scribălăii din presa securistoidă nu sunteți alții decât zoaiele basismului trecute la iohannism. Lătrați ca niște cățele turbate în favoarea anticorupției și a Kioveșoaiei, creația lui Băsescu și a noii sale securitați. Clamați lozinci și cuvinte sfinte venite de la sufleurul Monica Macovei, preoteasa boșorogului Soros, dar uitați, sau vă prefaceți că uitați, urgia corupției și parandărătului de pe vremea Băsoiului și a Nutzicăi sale, a lui Bleaga, Videanu, Olteanu și ceilalți paralei ascunși acum prin PNL. Lupii tineri ai lui Cioroș de prin ONG-uri au prins si ei un an la furat și s-au aranjat și ei binișor cu prețul a zero km, zero fonduri europene, zero Cumințenia Pămțntului și multe alte zerouri. Tunați și fulgerati că fură PSD-ul in haită. Sigur că mai sunt și nenorociți care fură sau fac afaceri dubioase cu statul, dar nici pe departe ca pe vremea Băsescului. Ca dovadă, PSD a refăcut pensiile si salariile macelarite de Băsoi, ba chiar se luptă să le sporească, spre disperarea voastră, care încercați să le puneți nu pidici, ci munți întregi drept stavile, Iar asta din disperare că boborul vede si votează! În felul asta vreți voi să câștigați alegeri?! Cu anarhie și lovituri de stat sprijinite de afară?! Sunteți sprijiniți de afară pentru că „zeița” Kioveși nu se atinge de jafurile lor din Românica, e chiar unealta lor în distrugerea oamenilor de afaceri și politicienilor autohtoni care apără interesele naționale. Concluzia? Sunteți niște vânduți și niște trădători nenorociți și cretini!

20 iunie 2018 13:00

Vasile Mircescu Dragi oameni de afaceri si manageri de firme straine si romanesti...."datzi-i in gat", paratzi-i la DNA si Parchete pe totzi SPAGARII din functzii de decizie, guvernantzi si din administratziile locale....cei ce cer PARAINDARATE....Nu va fie frica, inregistratzi-i, filmatzi-i si datzi-i in gat....datzi-i in vileag in presa....Doar asa ne putem razbuna pe acesti escroci politicieni ce-si modifica legile justitziei si Codul Penal ca sa poata fura si lua spagi pentru ei si odraslele lor....Declar dupa miscarea #rezist si #vavedem infiintzarea unei miscari radicale #delatorifaragranitze....sau #reclamatzispaga...Caci din cauza SPAGILOR si PARAINDARATELOR avem cel mai scump Km de autostrada iar achizitziile se fac la pretzuri nesimtzite...ramanem saraci si inapoiatzi...

20 iunie 2018 12:06

gaozar bolshevic depistat 12:00

20 iunie 2018 12:05

Trump Atentie, tristi sunt PNL + USR, nu-i confundati cu Romania!!!

20 iunie 2018 12:00

Păi, trebuiau să modifice tot prin OUG, cum a facut „gubiernul mieu” (Cioroș +țuicăreasa troală Prrr Ce atâta văicăreală?! Cretinii care se văicăresc au memorie scurtă, sau nu au deloc?

20 iunie 2018 10:27

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.