Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Doar 20% dintre cei care au un loc de muncă în România au terminat o facultate. Cei mai mulţi au absolvit liceu şi, în multe cazuri, o duc mult mai bine decât cei cu studii universitare. Un frizer, o manichiuristă sau un somelier pot câştiga într-o lună cât şase salarii minime pe economie în timp ce un proaspăt absolvent de facultate se mulţumeşte, la început, cu un salariu de cel mult 2.000 de lei pe lună.

''Sunt stilişti în România care pot să câştige între 2.000 şi 9.000 de lei, bacşiş cu salariu la un loc. Nu ai un salariu fix. Nu eşti condiţionat de acel salariu fix'', a spus un tânăr care lucrează într-un salon de înfrumuseţare. Şi manichiuristele se descurcă destul de bine şi ajung să aibă venituri între 400 şi 1.600 de euro. Un job la fel de bine plătit este cel de somelier. Nici aici nu este nevoie de facultate, ci doar de un curs de specializare.

Continuarea pe antena3.ro


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.