Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Senatorii PSD și ALDE au votat luni ca ministrul Economiei, Daniel Andruşcă, să răspundă în scris la întrebările formulate de opoziție la dezbaterea moțiunii simple care îl viza deoarece şi-a epuizat timpul alocat în debutul dezbaterii. Mihai Goțiu (USR) spune că puterea și-a cenzurat propriul ministru.

La dezbaterea moțiunii, intitulată "Daniel Andruşcă - piesă de mobilier în minister. Incompetenţa falimentează România" - și care a fost respinsă, PMP Traian Băsescu s-a declarat nemulţumit că ministrul a depăşit cele 15 minute care i-au fost alocate în debutul dezbaterii moţiunii, motiv pentru care a propus: "A vorbit 30 de minute din care nu s-a înţeles nimic. Asta înseamnă că moţiunea este îndreptăţită. Un ministru care nu reuşeşte să rezume în 15 minute ce are de spus, chiar e incompetent. Ca atare, vă rog să îi tăiaţi timpul de răspuns de după dezbatere", potrivit Agerpres.

Preşedintele de şedinţă Adrian Ţuţuianu (PSD) a precizat că Andruşcă a vorbit 17 minute şi 20 de secunde, iar la finalul dezbaterilor a anunţat că ministrul Economiei va răspunde în scris întrebărilor senatorilor pentru că şi-a epuizat timpul alocat în debutul dezbaterii.

Senatorii Opoziţiei, inclusiv Traian Băsescu, au criticat această măsură şi au pledat pentru îngăduinţa plenului de a-i acorda timp ministrului pentru răspunsuri orale, dar Dănuţ Andruşcă nu s-a mai adresat încă o dată plenului.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.