Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele PSD Liviu Dragnea se opune ca Parlamentul să voteze marţi numirea deputatului PSD Gabriel Vlase la şefia SIE, de teamă că ar putea rămâne fără partid, dacă joi va fi condamnat în dosarul angajărilor fictive. Prin nominalizarea lui Gabriel Vlase pentru şefia SIE, preşedintele Klaus Iohannis a stricat planurile PSD. 

Gabriel Vlase este unul dintre apropiaţii fostului premier Mihai Tudose, care, în aceste zile, spijinit şi de Victor Ponta, încearcă să atragă de partea sa mai mulţi parlamentari PSD nemulţumiţi de modul autoritar în care Dragnea conduce partidul. Aşadar, instalarea lui Gabriel Vlase la şefia SIE ar însemna un argument în plus pentru unii parlamentari PSD care momentan pendulează între Dragnea şi Tudose, susține ADEVĂRUL.

Dacă, inițial, au dat impresia că numirea lui Vlase fusese negociată cu Iohannis, între timp, cei de la PSD au dat cărțile pe față și recunosc că mișcarea președintelui s-a făcut fără o negociere anterioară. Pe cale de consecință, afirmă ROMÂNIA LIBERĂ, liderii PSD nu își asumă riscul de a pica în plasa președintelui Iohannis, cel care ar putea, prin tandemul Vlase-Tudose să atragă foarte mulți parlamentari PSD de partea sa.

GÂNDUL amintește că Gabriel Vlase, nominalizat de Klaus Iohannis la SIE, ar trebui să fie audiat la începutul săptămânii în comisia parlamentară şi apoi să depună jurământul. După un an şi jumătate de interimat asigurat de generalul Silviu Predoiu, omul doi din instituţie, acesta este parlamentar PSD de trei mandate şi ocupă momentan funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, membru al Comisiei pentru apărare şi membru al Comisiei speciale comune privind legile din domeniul securităţii naţionale.

Venind din rândurile PSD, nu ar trebui să aibă emoții la vot, dar Liviu Dragnea a anunţat că va face o analiză, nominalizarea aducând semen de întrebare. Potrivit unor surse citate de EVENIMENTUL ZILEI, Liviu Dragnea a fost total luat prin surprindere de nominalizarea oficializată, joi, de preşedintele Klaus Iohannis, şi-l suspectează pe Gabriel Vlase de legături cu aşa-zisul „stat paralel”, în condiţiile în care deputatul este apropiat de contestatarii Mihai Tudose şi Viorel Hrebenciuc, fiind totodată şi un vechi prieten al fostului vicepremier Gabriel Oprea, unul dintre inamicii declaraţi ai şefului PSD.

Liviu Dragnea chiar a ironizat adresa primită de la şeful statului privind nominalizarea lui Gabriel Vlase la şefia Serviciului de Informaţii Externe, constată COTIDIANUL. "Într-adevăr, am primit o adresă de la preşedinte, eu şi Călin Tăriceanu, o propunere pentru SIE. Şi acum, ca să citez un clasic în viaţă: această adresă aduce mai multe întrebări decât clarificări. O să o citesc până o să înţeleg, poate e nevoie să facem o dezbatere pe această temă şi o să vă comunic. Ăsta e răspunsul la întrebarea încă nerostită în legătură cu nominalizarea la SIE", a spus liderul PSD, la Şcoala politică de vară a Tineretului Social Democrat.

Dacă Liviu Dragnea are, aşa cum singur recunoaşte, semne de întrebare în ceea ce-l priveşte pe Gabriel Vlase, partenerul său de coaliţie, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat că parlamentarii săi abia aşteaptă să-l voteze la şefia SIE, afirmă ADEVĂRUL. „E un om care mi-a făcut o impresie foarte bună şi cred că ar fi potrivit la SIE. Are experienţa necesară, a fost preşedintele Comisiei SIE, nu văd motive să nu îl votăm, nu am rezerve cu privire la loialitatea lui…“

Zilele acestea, la bursa zvonurilor social-democrate se vehiculează tot mai intens şi ideea că Gabriel Vlase ar coordona un grup de aproximativ 20 de deputaţi PSD care ar plănui să solicite schimbarea lui Liviu Dragnea de la preşedinţia Camerei Deputaţilor, dacă acesta se va opune în continuare nominalizării făcute de Klaus Iohannis, afirmă EVENIMENTUL ZILEI. Este foarte posibil ca o astfel de acţiune să nu fie demarată niciodată, actualele tensiuni interne fiind uzitate, în schimb, ca monedă de negociere în cadrul diferendului dintre Dragnea şi Vlase.



Comentarii

alupigus, fiu de parlamentar PSD de Teleorman Va-s futen cur!

19 iunie 2018 6:37

@ 18 iunie 2018 10:44 Măi nea Talmudule, iar apăruși din ceață ca măgarul în travesti? După modul cum îți expui toată polologhia de comentariu și după modul cum ne dai de înțeles că gândești, pari a fi mălăiețul ăla de Cornel Nistorescu recrutat de PSD pentru un pumn consistent de bănet, pentru că nu poți fi closetul ăla imbecilizant de Ion Cristoiu, care nu e decât un bideu plin de căcat al presei românești de căcat și aia. Tu nu vrei să pari mototol, dar ești păpușat și ragi după partitura pe care ți-o dă zilnic PSD-ul pentru a ne aburi cu o propagandă de căcat bolșevicesc ce e alimentată și de fluviul de fecale staliniste propagandistice de la Haznalale Varanului. Băi Mălăiețule, tu care ești școlit la securitatea ceaușistă unde ai fost turnător împuțit, acum te dai în petice cu teorâmele tale despre gloabele globalisto-sorosiste? Ce imbecilitate eminentă emani despre Dragnea care ar fi devenit scutul de obuz contra pericoiului și nu pericolului mult mai mălăieț și mai lăbărțat pentru interesul național socialist, ăla care nu e dracul ci e lacul unde se bălăcesc chipurile gloabele lui soros, ălea mondiale. Hmm! Băi nene, tu ești pe departe cel mai reprezentativ monument al idioțeniei, nu te dezminți, problema e alta în schimb. Cine pula calului crezi cu va mai pune botul la basmele tale imbecile despre conspirațiunile statului lateral paralelizat inexistent?

18 iunie 2018 19:34

Vreau sa fut in cur poporul roman. Sa trec la Iudaism ca d-l Dragnea? Cum pot face maximul de rau acestui popor imbecil?

18 iunie 2018 13:21

De-a suflatul și-n iaurt! De-a lungul timpului s-a dat Noii Securitați un fel de drept de veto asupra numirii oricărui demnitar de rang ceva mai acătării pe motiv că ei, baieții, „știe” tot ce mănâncă, gândește sau f... un catindat. Iar cum pofta vine mâncând, băieții, în binom cu procurorii, au apucat o halcă din ce în ce mai mare din putere până au apucat-o toată, mai abitir decât pe vremea prematur Îmupușcatului. Daca atunci băieții împărțeau puterea cu Partidul, iar dacă se mai burzuluia și Ceaușescu se chiar kkau pe ei, băieții de scoală nouă (de fapt de scoală IOC, cum s-au dovedit alde Coldea și Koveși, ca și liota de doftori in informații ai generalului Ismană) au învățat cum sa-l conserve in spirt la Cotroceni până și pe tartorul Băsescu !!! Cel putin asa pretinde ăsta mai nou! Bietul mototol Iohannis, care mai are și dosare penale (unele efective, altele potențiale) în cocoașă, este doar o jucărie stricată prin care adevărații stăpâni ai butoanelor își propulsează, la nevoie, „conservele” plasate în punctele cheie ale nevolnicelor structuri civile, pentru obținerea de bugete tot mai urieșești, iar, la nevoie să constituie rezerva de cadre a „elitei” secretelor. Uite că jmecheria s-a cam dezumflat, iar acum tot ce vine dinspre Cotroceni, din spatele căruia se ițesc fantomele, a început să pută ca dracul și este pus să treacă prin filtrele democrației, respectiv votul cel de toate zilele. De unde se vede că Dragnea, care nu e nici pe departe ușă de biserică, a devenit un fel de pavăză împotriva unui rău cu mult mai mare. Unul mortal pentru democrație și pentru interesul national. In decembrie 89 am scapat de dracul și am dat peste odraslele sale mult mai numeroase și, pe deasupra ... gloabe globalisto-sorosiste!!!

18 iunie 2018 10:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.