Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Filosoful Mihai Şora afirmă, referindu-se la caricatura privind victoria Simonei Halep la Roland Garros apărută în publicaţia satirică Charlie Hebdo, că aceasta ironizează tocmai „minţile înţepenite în stereotipuri etnice”, concluzia sa fiind că, „umor îndoielnic sau nu, satiră subţire ori groasă, este, în final, consternant să vezi români (câtă frunză, câtă iarbă) care şi-ar lua mintenaş puşca din cui şi l-ar ciurui pe caricaturist”.

„Dragi prieteni, pe scurt: 1. Publicul-ţintă al caricaturii din Charlie Hebdo este cel francez (lucru pe care nu par să-l înţeleagă toţi comentatorii noştri). 2. Desenul ironizează tocmai minţile înţepenite în stereotipuri etnice (acele toxine pe care le cunoaştem prea bine), motiv pentru care nici nu apare numele Simonei alături, căci nu EA, ca atare, face obiectul ironiei”, îşi începe Mihai Şora postarea.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.