Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Klaus Iohannis nu se grăbeşte să răspundă solicitării CCR de revocare din funcţie a Laurei Codruţa Kövesi, pentru că are nevoie de un termen rezonabil pentru a lua o decizie. Social-democrații îl acuză pe președinte că „subminează autoritatea Curții Constituționale”.

Klaus Iohannis a avut, ieri, o primă reacţie după publicarea motivării CCR privind revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kövesi. „Am citit motivarea deciziei Curţii. Ca să nu apară aşa o confuzie în spaţiul public, eu am spus de prima dată că voi citi această motivare până o înţeleg foarte bine, deci mai avem un pic de citit“, a declarat șeful statului. El a spus că motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări, dar poate că o aprofundare ulterioară „va duce mai aproape de adevăr“.

Iohannis a acuzat PSD că încearcă să amputeze puterile preşedintelui fiindcă „are în multe privinţe alte păreri decât majoritatea pesedistă“. „Am văzut această dorinţă prima dată când s-a modificat legea ANCOM. A continuat discuţia şi la legile Justiţiei, unde puterea președintelui a fost diminuată faţă de situaţia anterioară din legile care au fost în vigoare“, a mai spus Klaus Iohannis.În opinia sa, este evident că această decizie a CCR „vine exact în linia PSD de amputare a puterilor preşedintelui“.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.