Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fara doar si poate, una dintre preocuparile la zi a PSD-ului este jumulirea lui Klaus Iohannis de atributii prezidentiale, si asta inclusiv cu concursul CCR. Adevarata problema nu este insa Iohannis, ci soarta institutiei prezidentiale.

Klaus Iohannis este cel mai slab presedinte postdecembrist. Unul dezinteresat, nepriceput in politica, orgolios si incapatanat peste poate mai ales atunci cand n-are marul cocean. Un personaj incremenit in proiect, dupa cum se mai spune. Inclusiv sustinatorilor lui le este foarte greu sa-i tina partea si doar faptul ca s-a cazat in tabara anti-PSD il tine la suprafata ”strazii”. Daca presedintele Romaniei nu ar fi de fapt o institutie (si inca cea mai votata, deci extrem de importanta in conformitate cu standardele si regulile democratice), jumulirea lui Iohannis de prerogative ar putea sa nu para o fapta prea grava. In realitate insa este si asta din cauza ca legarea lui Iohannis de gard da peste cap si pentru viitor raportul institutional de forta stabilit prin Constitutie. O Constitutie care este una semi-prezidentiala si nu parlamentara, asa cum insinueaza (si chiar actioneaza) actuala putere PSD-ALDE.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.