Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

O furtună de nisip, uriaşă şi violentă, este pe cale să acopere în totalitate planeta Marte, întrerupând comunicarea cu unul dintre cele două rovere operaţionale ale NASA care explorează "Planeta Roşie". Inginerii americani se tem că acesta nu va mai putea fi "resuscitat", informează AFP.

Mai mult de un sfert din planeta Marte este deja învăluit de acea furtună. Zonele afectate se află într-o beznă completă, a anunţat NASA miercuri. În două-trei zile, întreaga planetă va fi învăluită de furtună, care va dura probabil mai multe săptămâni.

NASA administrează trei sateliţi pe orbita lui Marte şi doi roboţi aflaţi pe suprafaţa "Planetei Roşii". Cel mai vechi dintre ei, Opportunity, a parcurs peste 45 de kilometri pe scoarţa marţiană începând din 2004 şi este alimentat cu energie furnizată de panouri solare. Celălalt rover american, Curiosity, funcţionează cu energie nucleară şi a ajuns pe Marte în 2012. Atunci când razele Soarelui nu mai ajung la suprafaţa planetei Marte, Opportunity intră în hibernare. Robotul marţian nu a mai transmis date spre Terra începând de duminică.

Integral pe AgerpresComentarii

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul Furtuna uriașă de nisip de pe planeta Marte creată după șasiul cu pânză de in pe care l-am facut și pe care va fi pictat Marele Potop și profetul Noe cu Arca. TIMPUL 12 HRISTOS 12, TIMP 4 ILIE 4, TI.M.P. TI-Tișbitul, M-Mâini, P-Picioare. Mâinile și picioarele lui Tișbitul.

14 iunie 2018 18:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.