Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a declarat miercuri că o suspendare din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis iniţiată de PSD ar însemna o lovitură de stat, ”întrucât Constituţia României prevede foarte clar că, dacă preşedintele României ar fi suspendat, atunci trebuie finalizată această procedură prin referendum organizat în 30 de zile”. Declarația lui Turcan vine după ce deputatul PSD Florin Iordache a spus că președintele poate fi suspendat fără a se ajunge la demiterea sa, prin referendum.

"Ultima găselniţă a lui Liviu Dragnea din comportamentul de tip crimă organizată este cea a ameninţării cu suspendarea preşedintelui. Din nefericire, dacă Liviu Dragnea îşi duce la final acest plan nu face decât să pună pe masă o lovitură de stat, întrucât Constituţia României prevede foarte clar că, dacă preşedintele României ar fi suspendat, atunci trebuie finalizată această procedură prin referendum organizat în 30 de zile. Planul lui Liviu Dragnea de a-l suspenda pe preşedinte, de a pune un preşedinte interimar în acea perioadă de 30 de zile în care să rezolve toate nefăcutele din această ţară şi să ne rupă complet de partenerii noştri internaţionali, ar însemna de fapt o lovitură de stat, o decizie în afara Constituţiei şi în afara deciziilor anterioare şi jurisprudenţei CCR", a spus Turcan, la Parlament, potrivit Agerpres.

Integral pe HotnewsComentarii

1- Aceasta este, foarte pe scurt, povestea mișcării neofasciste din România, care acum se numește #r În 20 mai 1990, majoritatea zdrobitoare a românilor a ales o soluție politică care să asigure o tranziție calmă și echilibrată de la comunism la capitalism. Unei minorități nu i-a convenit lucrul acesta și a decis să sfideze democrația. Aceasta este istoria Pieței Universității din 20 mai 1990. Apoi au decis să sfideze și statul de drept, și aceasta este istoria zilei de 13 iunie 1990, când nu am avut mineriadă ci o încercare de lovitură de stat, eșuată din pricina impopularității celor care au încercat să o dea. Apoi a venit 14 iunie, cu brutalitatea minerilor și, printr-o manipularea mediatică (vor urma și altele) conturului fascist al acestei mișcări i se adăuga o nemeritată dar foarte populară aură martirică. Au urmat ani în care această mișcare neofascistă a stat retrasă în diverse ong-uri, în redacțiile câtorva ziare și reviste, a încercat să infiltreze, cu mai mult sau mai puțin succes, partidele din opoziție, au încercat să profite de pe urma victoriilor acestora. În toată această vreme au construit câteva mituri care încă mai funcționează: acela că ei ar fi de dreapta, acela că ar fi democrați autentici (când ei sunt dușmanii democrației), acela că de fapt ar fi liberali (când de fapt ei doar repetă niște lozinci libertariene dar resping dialogul și alteritatea la dogmele lor).

14 iunie 2018 15:55

2- Aceasta este, foarte pe scurt, povestea mișcării neofasciste din România, care acum se numește #r Au fost bine finanțați și instrumentalizați de diverse cercuri de interese, pentru că au lăsat impresia că pot să se constituie într-o alternativă la clasa politică. De asemenea, neînțeles caracterul ideologic antidemocratic și fascistoid din spatele lor, au fost folosiți și chemați în alianțe și ”combinații” de diverse partide politice. Inclusiv PSD-ul și-a sprijinit cu inocență dușmanii de moarte, contribuind la cea mai mare lovitură dată democației din România: legitimarea acestei mișcări ca ….societatea civilă din România. Deși s-au declarat tot timpul ”anticomuniști” și ”anti-marxiști” au fost cei mai buni studenți ai lui Gramsci. După eșecuri politice, pentru că pur și simplu sunt impopulari, mișcarea lor a trecut la dobândirea hegemoniei culturale a României. Anul 2004 a fost anul care le-a adus accesul la mecanismele puterii. Și bineînțeles la resursele bugetare. Însă cel care i-a chemat la masa puterii, tot un fesenist, Traian Băsescu, era suficient de inteligent ca să nu se lase pe mâna lor. Însă ce a nu putut să împiedice Băsescu, sau poate nici nu a înțeles importanța chestiunii, a fost să împiedice acest curent de opinie să preia hegemonia culturală a României. Acum e un loc comun pentru oricine ca atunci când spui ”intelectual” să te gândești la Liiceanu sau la Patapievici, când spui ”societate civilă” să te gândești la o listă de ong-uri cu ”gds”-ul în frunte, când vrei să ”dai bine”, să îți cumperi ”Dilema” sau ”22„….

14 iunie 2018 15:54

3- Aceasta este, foarte pe scurt, povestea mișcării neofasciste din România, care acum se numește #r Desigur, și între ei au fost, ca în orice mișcare de genul acesta, războaie interne, clarificări ideologice, recalificări ideologice. Ca în partidul bolșevic, unii au devenit ”deviaționiști de dreapta”. alții au devenit ”deviaționiști de stânga”. De asemenea mulți s-au dumirit și au plecat. Însă a venit și sânge nou, tânăr (vorbim de o mișcare care durează de 28 de ani). În 2012 a fost momentul în care au redevenit dintr-o mișcare intelectuală o mișcare civică. Au furat mitingul anti- Băsescu din iarna lui 2012. La venirea la putere a dușmanului lor din 1990, PSD-ul, au reluat lupta contra comunismului. S-au forjat ca mișcare civică profitând de bătăliile cinice pe teme ecologice, precum povestea Roșia Montana sau Chevron. Apoi au explodat în anul 2014, odată cu alegerile prezidențiale, unde au atins maximum al forței lor politice lupând cu comuniștii lui Ponta și contribuind decisiv la alegerea lui Iohannis. Au încercat să forțeze o revoluție ideologică (cu accente anticlericale) odată cu manifestațiile de după incendiul de la Colectiv. De atunci a început însă și declinul lor. 2016 și 2017 ne-au arătat care este forța electorală reală a mișcării lor: cam un milion de voturi și câteva sute de mii de oameni care pot fi mobilizați în manifestații electorale în toată țara. Însă declinul acestei mișcări nu este decât numeric. Cu cât rămân mai puțini, cu atât se radicalizează prea tare… Din păcate, povestea lor nu se încheie aici ci continuă…..

14 iunie 2018 15:53

Din moment ce aceasta suspendare este prevăzută in CONSTITUTIA României, nu vad problema.

14 iunie 2018 15:30

Raluca Ţurcan Vreau să precizez că şi în ipoteza unei rupturi complete de partenerii noştri internaţionali (în caz de lovitură de stat, de continent, de planetă şi/sau de galaxie, n.m.) eu (şi cu co-paraşuta Gorghiu, n.m.) tot găsesc o EURO-poollă de supt - aşa că nu vă fukceţi griji pentru mine! Cu respect, R.Ţ.

14 iunie 2018 9:32

Bine, dar cu fiecare nou croncănit al EURO-pizdiricilor de teapa ciorii vopsite R.Ţ. şi a suratelor sale, PNL-ul se mai scufundă în mod ireversibil câte un centimetru - doi, nu e clar, sau chiar asta e intenţia?! Cu respect, Paulus

14 iunie 2018 9:27

Jihadistul Am uitat sa adaug.Scumpa D-na Turcanu in Parlamentul Romaniei trebuie sa se lucreze in interesul Romaniei nu al partenerilor internationali. De atat parteneriat international am ramas fara petrol, gaze, aur, paduri ,fabrici ,uzine,etc. De asa parteneri nu avem nevoie. Toti ati tras numai pe populatie sa nu deranjam multinationalele,adica sa faca miliarde de euro fara sa plateasca nici un impozit statului.

14 iunie 2018 7:41

Jihadistul Alo mami ,nu este vorba de Base este vorba de Iohannis. si atunci ca si acum ai sustinut la fel ca este o lovitura de stat.Macovei facea spume in parlamentul european si tu dormeai cu poza lui Nuti pe noptiera(ti-a tras clapa a plecat fara tine in Costa Rica) Tineti cu dintii si rugati-va la toti sfintii sa nu o schimbe pe Kovesi pt.ca daca vine altul si va ia la intrebari ce ati facut cu banii pe timpul guvernarii voastre s-ar putea sa fugi si tu in Costa Rica. Stati cu valizele facute, nu sti cum se schimba vantul.

14 iunie 2018 7:32

CTC Bună dimineața, Ralucuță! Ai reușit să te trezești și tu și să gângurești idioțenii? Of, doamne, tot proastă ai rămas, așa că adormi la loc, bine?

14 iunie 2018 6:40

Lute Alta parasuta tampita nu vedem decat state paralele si lovituri de stat ,Ma cretinilor nu de asta primiti voi bani de acolo ,altceva decat avantaje pentru voi si acoliti nu ati facut.Cloaca parlamentara !!

14 iunie 2018 5:46

Cruntă ironie! Ponta a ajuns speranța dezrobirii de Dragnea-Dăncilă. Să fim serioși! E același cameleon, același Ponta care „minte cum respiră“, care modifica legi și comisii ca să scape de plagiat, care a instrumentat lovitura din 2012 și „marțea neagră“, același care ne oripila cu tupeul și jignirile lui. Să nu uităm că de multe ori a fost oprit pe ultimii metri de presiunile partenerilor occidentali, pe care nu se sfia să-i eticheteze exact cum face Dragnea astăzi. A. Pora.

13 iunie 2018 20:12

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.