Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul britanic, Theresa May, a evitat marţi o periculoasă înfrângere în timpul examinării proiectului său de lege asupra Brexit, după respingerea unui amendament ce i-ar fi dat parlamentului un drept de veto asupra rezultatului negocierilor cu Brexelles-ul, informează miercuri AFP. Deputaţii au respins cu 324 de voturi contra 298 acest amendament ce i-ar fi conferit parlamentului dreptul de a retrimite guvernul la masa de negocieri în cazul în care acordul obţinut cu Bruxellesul nu ar fi convenit.

Vaporul Brexit ia însă apă, scrie presa franceză. Premierul Theresa May a avut nevoie de 11 ore de negocieri cu tabăra anti-Brexit, formată chiar și din deputați ai propriului Partid Conservator. May a fost nevoită să facă mai multe concesii pentru a trece cu bine peste vot, concesii care, scrie Politico.eu, elimină varianta așa-numitului hard Brexit, cu părăsirea UE chiar și fără un acord cu Bruxellesul – ”E mai bine fără acord decât cu unul prost”, era lozinca Theresei May de până acum. Mai mult, Politico speculează că Marea Britanie ar putea renunța în cele din urmă la ieșirea din UE.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.