Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Datele oficiale, atât cele din țară cât și cele din afară, contrazic, încă o dată, gargara Guvernului: pensiile au scăzut, nu au crescut. Ca de altfel și salariile, în pofida acutelor emise într-una de Lia Olguța Vasilescu, Ministrul Muncii.

Înainte de ședința de la Guvern de ieri, premierul Viorca Dăncilă s-a lăudat cu realizările guvernului pe care îl conduce, anunță ANTENA3. „Începutul acestei săptămâni arată că măsurile pe care le-am luat și pe care vom continua să le luăm au fost bune și și-au atins scopul. Mai mulți bani în buzunarele cetățenilor. Să ne uităm puțin la cifre. Câștigul salarial mediu net a crescut în aprilie 2018 cu 14, 7% față de luna aprilie a anului trecut, iar puterea de cumpărare a crescut cu 9%, potrivit datelot transmise de Institutul Național de Statistică”, a declarat Dăncilă.

„Mai mult, creșterea din luna aprilie vine după ce și în martie câștigul salarial mediu net a crescut cu 15,5% față de luna martie a anului trecut. Acest lucru e foarte important și important e și faptul că salariile nete au crescut în n toate sectoarele economice. Sunt cifre care ne arată că mesajele alarmiste nu au niciun fundament, nu au nicio bază. Important e să ne bazăm pe cifre, nu ce vrea să creadă o persoană sau alta”, a adăugat premierul.

Consecvenți, și miniștrii Guvernului Dăncila repetă non-stop că PSD a crescut salariile și pensiile. Enunț valabil în cazul parlamentarilor și aleșilor locali dar nu și in cazul românilor obișnuiți, fie ei salariați sau pensionari, constată NAȚIONAL. În cazul salariaților, minciunile guvernanților sunt demontate de fluturașii de leafă. În cazul pensiilor, confirmarea că PSD a luat locul celebrului radio Erevan a venit de la Institutul Național de Statistică.

Care în ultimul raport prezentat arată cu cifre scrise negru pe alb că veniturile pensionarilor au scăzut: „Pensia medie lunară a fost de 1122 lei, mai mica cu 0,9% față de trimestrul precedent”, arată COTIDIANUL. Dată fiind concluzia trasă de INS, trebuie să ne așteptăm acum să o vedem pe distinsa ministră Lia Olguța Vasilescu explicându-ne seri întregi cum scăderea înregistrată de INS reprezintă de fapt un câștig și că pensiile mai mici sunt de fapt majorate de PSD.

După marea Revoluție fiscal a Guvernului PSD, salariul mediu net a crescut în aprilie, faţă de luna precedentă, cu 9 lei, până la valoarea de 2.713 lei, în timp ce câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 4.512 lei, mai mare cu 0,5% raportat la intervalul de referinţă, arată datele Institutului Naţional de Statistică, anunță ROMÂNIA LIBERĂ.

În acest timp, scumpirile continua și au depășit pînă și estimările guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, constată ADEVĂRUL. Preţurile din România au continuat să crească accelerat şi în a cincea lună a acestui an, în ciuda aşteptărilor Băncii Naţionale că ele se vor tempera după luna aprilie. O cauză este faptul că deşi BNR a oferit Guvernului bani ieftini pentru investiţii, aceştia au fost folosiţi pentru consum. Scumpirile produselor au continuat să galopeze, în luna mai a acestui an, în ritm chiar mai ridicat decât până acum.

În aprilie, rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a fost de 5,2%, în creştere faţă de martie, când a fost 5%. Însă în luna mai ea a ajuns la 5,4%, a anunţat marţi Institutul Naţional de Statistică (INS). Acesta este cel mai înalt nivel din februarie 2013 până în prezent.

Board-ul Fondului Monetar Internaţional a analizat ultimul raport privind evoluţiile din România şi a avertizat că inflația și deficitele cresc, absorbţia fondurilor europene este slabă, investiţiile au rămas în urmă, iar economia se supraîncălzeşte.

Inflaţia - media generală a scumpirilor - „se reia cu rapiditate”, decalajele dintre venituri şi cheltuieli (deficitul bugetar) şi dintre încasările şi plăţile balanţei externe (deficitul de cont curent) se adâncesc, investiţiile au rămas în urma consumului, iar absorbţia de fonduri europene este slabă, astfel că „sunt semne de supraîncălzire a economiei”. GÂNDUL precizează că acestea sunt, pe scurt, principalele avertismente ale FMI, cu precizarea că „lipsa unor progrese susţinute în ceea ce priveşte reformele structurale ar constrânge creşterea economică potenţială pe termen mediu”.


Comentarii

Agenda Mossad, pardon Programul de Guvernare al PSD: Distrugerea educatiei, eliminarea investitiilor in infrastructura, vinderea companiilor rentabile catre Israel. Suntem in grafic!

18 iunie 2018 10:44

Elan Laufer, agent Rotschild, cel mai bogat ministru ever Evreii si-au dat seama primii ca romanii sunt un popor de handicapati. inca din 1990 Silviu Brucan, alias Saul Brucker, fundatorul FSN nu se sfia sa spuna despre romani ca sunt "STUPID PEOPLE". Un stupid people care voteazaa by default P$D. Cand n-au votat P$D, in 96 si 2004 a fost pt ca o emotie puternica a determinat un vor negativ. Odata ajunsi la putere, cei din CRD si cei din PD-L au furat in dusmanie stiind ca va reveni la putere P$D. CRD si PD-L au fost obligati sa ia masuri impopulare pentru a corecta deficite lasate de P$D. PSD a folosit prilejul pt a arata oamenilor ca pe timpul lor nu s-au luat masuri impopulare, dar s-au dat cele mai mari tepe: Petrom, Republica, SIDEX, Bechtel, etc.

18 iunie 2018 10:05

Elan Laufer, agent Rotschild, cel mai bogat ministru ever Talmudul ne primite sa futem in cur goimi. Futem in cur Romania prin intermediul PSD si asta ne ocupa tot timpul.

17 iunie 2018 10:39

Pute Bou de ziarist,pensiile speciale au crescut enorm de ele vorbea Olguta ,ce credeti mai hahalerepor ca de voi era vorba.In vezi cresterea la 30000 lei ,nu mai mult ,cate pensii de hahalere sunt!!Succesuri !!!

16 iunie 2018 19:17

Serban Nicolae, protejatul lui Iliescu Olguta a trecut prin patul lui Dracnea. A trecut testul.

16 iunie 2018 14:37

v, militant PSD in spatiul virtual V-as fute-n cur prin sodomizare anala! Johannis a fost ofiter nazist in tinerete!

15 iunie 2018 11:13

Olguța Vasilescu are și dreptatea ei! Mai mulți bani în buzunarele românilor. Păi n-are mai mulți bani în buzunare Liviu Dragnea? Păi salariile principalor oficiali din administrația de stat locală și centrală, parlament și guvern nu s-au mărit cu sume cuprinse între 10.000 și 15.000 de lei actuali? Păi salariile celor care au crescut cu 10 sau 15 miare de lei nu sunt și ei români? Acum că salariile pulimii lui Adrian Năstase și pensiile aceleiași pulimi s-au micșorat, Olguța a uitat să vă spună, dar problema e că ea nici n-o să-și aducă aminte de asta. Votați PSD și Liviu Nicolae Dragnea președinte al României! Votați, băi, hăi, hăi, hăi!

14 iunie 2018 21:11

Ciobanu Mircea crestere ROBOR de la 0,7 la 5, crestere inflatie de la 0,8 la 5 astea realizari ale PSD !

14 iunie 2018 18:02

Vasile Gheorghe Ce economie capitalista sa stie Madam Dancila ca la "Lucru Manual" pentru elevii de liceu din Videle nu se cerea...Ministrii gargaragii dar obedienti lui Dragnea, asta este al 3-le guvern PSD de dupa alegeri...si ne duce in gard...

14 iunie 2018 14:51

Proful Vasilescu Olguta cand apare la TV, minte ca un elev nepregatit. care nu si-a facut tema !!

14 iunie 2018 12:48

Radu Ce statistici, noi romanii ascultam de d-na ministru Olguta, adica ne lasam pacaliti de vorbe goale si minciuni PSD-iste. Punct !

14 iunie 2018 12:40

Alegator PSD Romani nu diisperati, votati PSD-ul si incompetentii !

14 iunie 2018 12:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.